Suat Derviş ölümünün 50. yılında mezarı başında anıldı
Gazeteci ve Yazar Suat Derviş, ölümünün ellinci yılında mezarı başında anıldı.

Fotoğraf: Evrensel
İLGİLİ HABERLER

Yeni e’nin temmuz sayısı: Suat Derviş’i Nasıl Hatırlamalı?

Suat Derviş mezarı başında anılıyor
Gazeteci, Yazar Suat Derviş, ölümünün 50. yılında mezarı başında anıldı.
Gerçekleşen anmaya manevi oğlu ve gelini Mustafa Lütfi Kıyıcı ve Hale Kıyıcı, Yazar Metin Celal, Saniye Yurdakul, Tevfika İkiz katıldı.
Gerçekleşen anmada Suat Derviş'in defnedildiği mezarlık olan Feriköy Mezarlığı ile ilgili son yazısı Serdar Soydan tarafından okundu. Aynı zamanda mezar taşının, varisleri yurt dışında yaşadığı için 50 yıl sonra ilk defa yapıldığına da değinildi.
“DEĞERİ BİLİNMEDİ”
Suat Derviş'in, kendisi için değerinden bahseden manevi oğlu Lütfi Kıyıcı, "Suat abla çok farklı bir kadındı, ailedendi. Biz cezaevindeyken ölmüş olması çok farklı ve derinden etkiledi bizi. Zamanında değeri bilinmedi. Çok değerli ve maceracı biriydi. Suat abla köşklerde yaşadı ama nasıl öldüğünü düşündüğünüz zaman değerinin bilinmediğini anlıyorsunuz" diye konuştu. Manevi gelini olan Hale Kıyıcı ise Suat Derviş'i anılarla beraber anarken, "Suat ablanın çok geniş bir yelpazesi ve çevresi vardı. Ben onun yaşadığı evde kimlerle tanıştım anlatamam" dedi.
“HER GEÇEN GÜN SORGULAYACAĞIZ”
Bugün Suat Derviş'in eserlerinin okunabilmesinin önemine değinen Yurdakul ise, "Suat Derviş bugün tanınmıyor, sadece bir tek romanı tanınıyor. Bir çok değerli esere imza atmış, bir sürü siyasi faaliyetlerin içinde bulunmuş, bedel ödemiş, ödeyenlere yardımcı olmuş birisinin adını neden bu kadar gizlendiğini, neden kıymetinin bilinmediğini artık her geçen gün daha da sorgulayacağız. Her gün bunları sorgularken Suat Derviş'in ne kadar kıymetli bir insan olduğunu da anlayacağız" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et