AKP'li Nurettin Canikli, Ahmet Davutoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu
AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hakkında iftira ve hakaretten suç duyurusunda bulundu. 250 bin liralık tazminat davası da açtı.

Nurettin Canikli | Fotoğraf: DHA
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hakkında "hakaret" ve "iftira" suçlarından suç duyurusunda bulundu ve 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan dilekçede, Davutoğlu'nun, 22 Temmuz'da sosyal medya üzerinden Canikli hakkında "gerçek dışı açıklamalarda bulunduğu" öne sürüldü. Dilekçede, Davutoğlu hakkında "iftira" ve "hakaret" suçlarından soruşturma ve ceza davası açılması talep edildi.
Canikli ayrıca Davutoğlu hakkında 250 bin liralık manevi tazminat da davası açtı.
Dava dilekçesinde, “Ahmet Davutoğlu’nun iddia ettiği gibi TMSF’nin kayyım olarak atandığı şirketler üzerinden ne bir FETÖ borsası oluşması veya oluşturulması ve ne de bu şirketlerden herhangi bir yere rant aktarılması, asla söz konusu değildir” denildi.
Sosyal medyadan suç duyurusu ve dava dilekçelerini paylaşan Nurettin Canlikli, "Kazanılan tazminatın tamamı TSK Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacaktır" dedi.
KILIÇDAROĞLU’NA DA DAVA AÇMIŞTI
Nurettin Canikli, TMSF’ye devredilen şirketlere akrabasının atandığı ve bu şirketlerin içinin boşaltıldığı iddialarıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında da suç duyurusunda bulunmuş ve 750 bin TL’lik manevi tazminat davası açmıştı. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et