27 Temmuz 2022 16:56

Ulaşım Uzmanı Erhan Öncü, ODTÜ yolu tartışmalarını değerlendirdi: ODTÜ arazisinde ‘Niğde yolu’ kılıfı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, çalışmanın ODTÜ yolunda değil Gölbaşı-Niğde Bağlantı Yolunda olduğunu savundu. Ulaşım Uzmanı Erhan Öncü ise ‘Niğde yolu’ kılıfını uydurdular dedi.

Ekran görüntüleri @AnitParkForum'un Twitter'da payşatığı videodan alınmıştır

Paylaş

Damla KIRMIZITAŞ
Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesinin eski başkanı Melih Gökçek döneminde onaylanan ve ODTÜ arazisinden geçmesi nedeniyle tepkilere neden olan Bilkent-İncek Bağlantı Yolu’nda iş makinelerinin çalışmaya başlaması tepkilere neden oldu.

Büyükşehir Belediyesi, görüntülere rağmen çalışmanın ODTÜ Yolunda değil Gölbaşı-Niğde Bağlantı Yolunda olduğunu savundu. Gelişmeleri değerlendiren Ulaşım Uzmanı Erhan Öncü, lüks konutlara uzanan ODTÜ yoluna ilişkin, “Bilkent Kavşağı’nda, oradaki yola Niğde yolu bağlansın diye ‘Niğde tarafından gelenleri Şehir Hastanelerine götürmek için gerekli o yol’ kılıfını uydurdular. Önce sadece Bilkent’e kadar gidiyordu. Genişlettiler, ODTÜ arazisine girdiler. Bu da anlaşılmasın diye uzatalım bari dediler.  Asıl amaç geçenlerde satılan villalara, yeni boş arazilere ulaşım sağlamaya çalışmak” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB), Melih Gökçek döneminde ODTÜ’de ağaçların kesilmesiyle yapılan rant yolunu devam ettirmek için başlattığı “Bilkent-İncek Bulvarı Çevre Yolu Bağlantısı Yol Yapım İşi” projesi itirazlara rağmen imzalanmıştı. Gökçek’in başkentte tekel haline getirdiği Genç Şirketler Grubunun inşa ettiği lüks konutların önünden geçmesi planlanan yol için meslek odaları ve ODTÜ bileşenleri tarafından gelen tepkilerle çalışmalar durdurulmuştu. Ancak ODTÜ yoluna giren iş makineleriyle girerek asfalt hazırlık çalışmalarına başlandığı görüldü. ABB tarafından yapılan açıklamada, çalışma alanının ODTÜ arazisi değil ‘Gölbaşı-Niğde Otobanı Bağlantı Yolu’ olduğu savunulurken, arazide açıklamada bulunan ODTÜ’ler tarafından ABB’nin açıklamasının doğru olmadığı ifade edilmişti.

“NİĞDE YOLU GÖKÇEK UYDURMASI”

ODTÜ’deki yol tartışmasını ve ABB’nin açıklamasını gazetemize değerlendiren Ulaşım Uzmanı Erhan Öncü, bunun Melih Gökçek’in, kendi villalarına yol götürmek için uydurduğu bir proje olduğunu söyledi. Öncü, “Bilkent Kavşağı’nda, oradaki yola Niğde yolu bağlansın diye ‘Niğde tarafından gelenleri Şehir Hastanelerine götürmek için gerekli o yol’ kılıfını uydurdular. Önce sadece Bilkent’e kadar gidiyordu. Genişlettiler, ODTÜ arazisine girdiler. Bu da anlaşılmasın diye uzatalım bari dediler. Asıl amaç geçenlerde satılan villalara, yeni boş arazilere ulaşım sağlamaya çalışmak.  Bu, o yolun yasal hale getirilmesi için ya da milleti ikna etmek için uydurulmuş bir şey” dedi.

“OTOYOL TRAFİĞİ ŞEHRİN EN TIKANIK YOLUNA AÇILAMAZ”

Niğde otoyoluna bağlanmasına dair resmi bir çalışma olmadığını söyleyen Öncü şöyle konuştu: “Ankara’ya bu yollar yapılırken otoyol trafiği şehir içine girmesin diye T kavşak şeklinde yapıldı. Herkesin hareket edeceği T kavşak şeklinde yapılan projeleri dörtlü kavşak şeklinde yapmak istiyorlar şimdi. Halbuki otoyol trafiğinin şehre girmesinin önlenmesi lazım. Transit trafiktir bu. Niğde’den, Adana’dan gelen kamyoncular Bilkent Kavşağına girecekler ama şehrin en tıkanık yolu orası. ODTÜ-İncek bağlantı yolunun adını değiştirmeye çalışıyorlar. Ulaşıma, tekniğine ters, şehirler arası trafiği tamamen tıkama olan Bilkent Kavşağına getiriliyor trafik. Tamamen yanlış.”

“ABB, RANT PROJESİNİ DURDURSUN”

Eğitim Sen ise konuya ilişkin yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ankara’yı parsel parsel ranta açan Melih Gökçek tarafından başlatılan ve siyasal bir hesaplaşma haline getirilen ODTÜ arazisinden geçirilen yol, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla ne yazık ki tekrar gündemimize girmiştir. Söz konusu ODTÜ arazisi yolunun uzantısı olarak bilinen bir rant projesinin devam ettirilmek istenmesinin açıklanabilir hiçbir tarafı bulunmamaktadır. Her ne kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, yapılan çalışmanın ODTÜ arazisiyle ilgisinin olmadığı ifade edilmişse de ODTÜ bileşenlerinin çalışma yerinde yaptıkları tespit ve gözlemler gerçeğin farklı olduğunu göstermektedir. Eğitim Sen olarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni rant, yağma ve talan aklının ürünü olan bu projeyi bir daha gündeme gelmeyecek şekilde tamamen durdurmaya ve iş makinelerini ODTÜ arazisinden çekmeye davet ediyoruz.”

ÖNCEKİ HABER

Barış akademisyeni Fatma Gül Eryıldız Şenvardar: Bu sefer de İBB tarafından ihraç edildim

SONRAKİ HABER

Ankapark anketinde ilk sonuçlar: Ankaralılar ücretsiz yeşil alan istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa