05 Ağustos 2022 04:24

İntörn hekimler yine asgari ücretin altında kaldı

Erdoğan'ın "asgari ücret tutarında" maaş ödenecek dediği intörn hekimlere ödenen maaş asgari ücret tutarının altında kaldı. Öğrenciler tepkili.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Barış GÜLMÜŞ
Adana

Üniversitelerinin tıp ve diş hekimliği fakülteleri son sınıf öğrencilerine asgari ücret tutarı kadar ödeme yapacağı yönündeki açıklamanın üzerinden iki hafta geçmesine rağmen Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın “müjdesi” gerçekleşmedi. Yaklaşık bir aydır birçok ilde ve birçok tıp fakültesinde stajları başlayan ve nöbet tutan intörn hekimlere ağustos ayında asgari ücret yatmadı. İntörn hekimler servislerde çalışıp nöbet tutmalarına rağmen banka hesaplarında asgari ücretin altında ödemelerle karşılaştı.

ÖĞRENCİLER HERKESİ DESTEĞE ÇAĞIRIYOR

Bir sağlık emekçisi gibi mesai yapan, nöbet tutan, hastalarla ilgilenen intörn öğrenciler duruma tepki göstererek asgari ücret ödenmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyor. Twitter’dan sesini duyurmaya çalışan intörn hekimler  #internhekimemaaş #intörnhekimeağustostaasgari hashtagleriyle yüzlerce tweet attı. Cumhurbaşkanının verdiği sözün bir an önce hayata geçirilmesini isteyen intörn hekimler, sadece emeklerinin karşılığını istediklerini ve bu kararın ağustos ayından itibaren hayata geçmesini istediklerini belirttiler. İlgili kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasını, üniversitelere kararnamelerin ulaşmasını ve ağustos maaşlarının asgari ücret tutarında ödenmesini talep eden intörn hekimler herkesi desteğe çağırdı.

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Ülkü Doğanay’dan KPSS yorumu: Buz dağının görünen kısmı

SONRAKİ HABER

Dağlık Karabağ’da yeni gerilim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa