06 Ağustos 2022 07:48
Son Güncellenme Tarihi: 06 Ağustos 2022 13:21

Kartal Cemevi Başkanı Sarıtaş'a yapılan saldırı basın açıklamasıyla kınandı

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'ın, evinin önünde kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğramasının ardından Kartal Cemevi'nde basın açıklaması yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, evinin önünde kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.

Kartal Cemevi personeli Yunus Altun, Sarıtaş'a yönelik saldırının planlı olduğunu söyledi. Aracıyla evine giderken, bir motor üzerindeki iki kişinin adres sorma bahanesiyle araca yanaştıklarını ve sonrasında saldırıyı başladığını belirtti.

PLANLI SALDIRI

Saldırı anını aktaran Yunus Altun, "Saldırının planlı programlı olduğu çok belli. Aracıyla akşam evin önüne yaklaşırken motor üzerindeki kasklı iki kişi inerek başkana adres soruyorlar ve camı yarım açmasının ardından saldırıyorlar. Başkan aracı sürüyor ve çöpe çarparak duruyor, o sırada saldırı sürüyor. Kendini yan koltuğa attığı sırada evden oğlu geliyor ve o sırada saldırganlar bırakıp kaçıyorlar. Sağlık durumu şu an iyi ama yüzünde morarma ve şişlik fazla. Çok fazla darp edilmiş" dedi.

"SALDIRIYI KINIYORUM"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat sosyal medya hesabından duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Polat, "Kartal Cemevi Vakfı Başkanı sevgili Selami Sarıtaş’a yapılmış alçakça bir saldırı olduğunu ailesi ile görüşerek teyit ettim. Son derece nazik kişiliğe sahip sevgili Selami Sarıtaş’a yapılmış bu saldırıyı kınıyorum. Kendisi ile dayanışma için yanına geçiyorum" dedi.

SALDIRI BASIN AÇIKLAMASIYLA KINANDI

Tepki çeken saldırıya dair, Alevi Vakıfları Federasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Ve Karadeniz Platformu, Kartal Cemevi’nde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Alevi Vakıfları Federasyonu (AVF) Genel Başkanı Haydar Baki Doğan okudu. Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş’a yapılan saldırının faillerinin bir an önce bulunup yargıya teslim edilmesini isteyen Doğan, açıklamanın devamında şunları söyledi: Ülkemizin son zamanlarda içine çekilmeye çalışıldığı bu bulanık ve karanlık çağrıştırıcı dönemin farkındayız. Alevi kurumlarını sindirmeye, korkutmaya yönelik bu tür saldırıları kınıyoruz. Bu topraklarda tarih boyunca Aleviler hiçbir toplumun hiçbir kesimine karşı önyargı taşımamış ve zalim olmamış ve dayanışma, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla eşit yurttaşlık temelinde ortak yaşam kurma için mücadele etmiştir. Kamuoyuna çağrımızdır; Türkiye’de farklı düşünenlere karşı geliştirilen linç girişimleri ve saldırıların takipçisi olup, bu saldırıların ve nefret suçların son bulması için çözüm üretelim! Bundan sonra herhangi bir cemevine veya yöneticilerimize karşı saldırılar son bulsun. Muharrem oruçlarının tutulduğu bugünlerde ülkemizin içine çekilmeye çalışıldığı bu kaosa karşı birlik beraberlik içinde her canımızla lokmalarımızı pay etmeye devam edeceğiz. Pir Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin güzel deyimi ile gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım.”

DAVUTOĞLU: KARANLIK ELLER KİRLİ OYUNLAR PEŞİNDE

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabı aracılığıyla, Sarıtaş’a yapılan saldırıyı kınadı. Davutoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Karanlık eller, yine kirli oyun peşinde. Alevi Vakıfları Federasyonu 2. Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Sn. Selami Sarıtaş’a evinin önünde yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Birliğimizi, beraberliğimizi bozamayacaksınız.

(HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Ukrayna’daki savaştan 'süper kârlı' çıkanlar!

SONRAKİ HABER

Kobane Davası'ndan tahliyesine karar verilen Aysel Tuğluk'un başka davadan dolayı tutukluluk hali devam edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa