10 Ağustos 2022 12:44
/
Güncelleme: 13:03

As Plastik işçileri sendikal hakları için eylemde

Esenyurt'ta kurulu As Plastik fabrikasında işçiler, Petrol-İş'te örgütlenmelerinin ardından patronun sendikanın yetkisine itiraz etmesi ve "sendikasız sözleşme" dayatmasına karşı eylemlere başladı.

As Plastik işçileri sendikal hakları için eylemde

Fotoğraf: As Plastik işçileri

İLGİLİ HABERLER

İstanbul Esenyurt’ta bulunan As Plastik işçileri sendikal hakları için eylemlere başladı. 180 işçinin çalıştığı As Plastik’te işçilerin büyük çoğunluğu Türk-İş’e bağlı Petrol-İş’te örgütlendi. As Plastik patronu, işçilerin örgütlü olduğu Petrol-İş’in yetki başvurusuna itiraz etti. Hem yetki itirazı hem de patronun “sendikasız sözleşme” dayatmasına karşı As Plastik işçileri her öğle arası eylem yapma kararı aldı.

“SENDİKAYI İÇERİYE SOKMADAN İMZA ATMAYACAĞIZ”

Sendikal haklarının kabul edilmemesi durumunda eylemlerin sıklaşacağını iş yavaşlatmaya ve iş durdurmaya kadar varacağını söyleyen işçiler, “İsterlerse yüzde yüz zam versinler, sendikayı içeriye sokmadan hiçbir şeye imza atmayacağız” dedi.

As Plastik’te çalışan bir işçi 140’a yakın işçinin Petrol-İş’te örgütlendiğini söyleyerek “Yetki için yeterli çoğunluğa sahibiz, patron sırf sendika girmesin diye işi uzatmaya çalışıyor ancak elinden bir şey gelmez. O sendika buraya girecek. 6 aydır As Plastik patronuyla sözleşme görüşmeleri yapıyoruz. Belli bir yere kadar gelmişken bir anda anlaşılan tüm maddeleri sıfırladılar, görüşmelere sıfırdan başlamak istediler. Bunun üstüne sendikanın yetkisine de itiraz ettiler. Böyle olunca biz de eylemlere başladık” diye konuştu.

As Plastik işçileri fabrika içerisinde eylemde iken

Fotoğraf: As Plastik işçileri

İş yükünün çok fazla olduğunu söyleyen işçi, “12 saat çalışmaya zorlanıyoruz, hesabı oradan yapmaya çalışıyorlar. Zaten ağır iş kolu, birçok iş kazası riskiyle burun burunayız, uzun çalışma saatleri iş kazalarının önünü açar. Güvenceli ve sağlıklı çalışma ortamı istiyoruz” dedi.

Her öğle arası fabrika önünde sloganlarla eylem yapan As Plastik işçileri, sendikal haklarının tanınmasını, sözleşmelerinin sendikayla bağıtlanmasını istiyor. (İstanbul/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Tutuklu Sendikacı Mehmet Türkmen cezaevinden işçilere seslendi: Bu koşullar fabrikalardaki kölelik koşullarından daha kötü değil

Tutuklu Sendikacı Mehmet Türkmen cezaevinden işçilere seslendi: Bu koşullar fabrikalardaki kölelik koşullarından daha kötü değil

Antep’te patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı binlerce işçinin katıldığı grevlere öncülük ettiği için tutuklanan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen Evrensel’e konuştu: “Tutuklanmam patronların kurduğu kölelik düzenine itiraz etmeyin mesajıdır. Vereceğimiz yanıt bizleri köleliğe mahkum etmek isteyenlere inat, BİRTEK-SEN çatısı altında birleşmektir.”

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
21 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et