10 Ağustos 2022 19:08

Saldırıya uğrayan cemevi Başkanı Sarıtaş, azmettirici olduğu iddia edilen Naki D. ile husumetli olmadığını söyledi

Saldırıya uğrayan Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, saldırının azmettiricisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Naki D. ile aralarında husumet olmadığını söyledi, "Bu bir algı operasyonu" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, kendisine yönelik gerçekleşen saldırı sonrası 'azmettirici' olduğu iddiasıyla tutuklanan Naki D. ile aralarında bir husumet olmadığını söyledi. Sarıtaş, "Husumeti bırakın tartışmamız dahi olmadı. Kavgamız, gürültümüz olmadı. Bu bir algı operasyonu" dedi.

Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, aracıyla evine giderken kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğramıştı. Saldırı sonrasında yürütülen soruşturmada 9 kişi gözaltına alınmıştı. Saldırıyı Sarıtaş ile husumeti bulunduğu iddia edilen Alevi Derneği Kurulu üyesi Naki D.'nin azmettirdiğini öne sürülmüştü.

Naki D. sorgusunda verdiği ifadesinde "Ben Selami Sarıtaş’ı cemevi yönetiminden tanırım. Olayla hiçbir alakam yoktur. Diğer şüphelilerin ise bu suça karışıp karışmadığını bilmiyorum. Olaydan 4 gün önce beni Kartal’daki cemevinden aldılar. Maltepe Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne gittik. Sonra bir kafeye gittik, ardından da ayrıldık. O gün darp olayı hiç konuşulmadı. Ben Selami Sarıtaş’la ilgili kendisine gözdağı vereceğimi söylemedim. O gün sadece müştekinin davranışlarını basın yoluyla deşifre edeceğimi söylemiştim. Ben kimseyi azmettirmedim. Suçsuzum" demişti.

halktv.com.tr'den Ozan Demiriz'e konuşan Selami Sarıtaş ise, iddia edildiği gibi Naki D. ile aralarında bir husumet olmadığını söyledi. Söz konusu iddiaların bir algı operasyonu olduğunu söyleyen Sarıtaş, "Cemevinden arkadaşımız, husumetli değiliz. Husumeti bırakın tartışmamız dahi olmadı. Kavgamız, gürültümüz olmadı. Bu bir algı operasyonu. Basın yoluyla algı yaratmaya çalışıyorlar. Naki'nin maddi durumu iyi değil, çalışmıyor. 12, 13 kişiyi organize edecek bir durumda değil. Tamamen algı!" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Federal Mogul işçileri: TÜİK'in enflasyonu gerçeği yansıtmıyor, ek zam yapılmalı

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanlığından Kılıçdaroğlu'na: İddia ettiği bilgileri nasıl temin ettiğini açıklamazsa suç duyurusunda bulunulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa