10 Ağustos 2022 20:10

İçişleri Bakanlığından Kılıçdaroğlu'na: İddia ettiği bilgileri nasıl temin ettiğini açıklamazsa suç duyurusunda bulunulacak

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun YSK ile ilgili bilgileri nasıl temin ettiğini açıklamaması durumunda hakkında suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İçişleri Bakanlığı tarafından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun YSK ile ilgili bilgileri nasıl temin ettiğini açıklamaması durumunda hakkında suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada "CHP Genel Başkanı Sn. Kılıçdaroğlu’nun; YSK’da olmayan ancak kendilerinde bulunduğunu iddia ettiği bilgileri nasıl temin ettiğini açıklaması gerekmektedir. Aksi takdirde, kişisel verilerin mevzuata aykırı temin edilmesinden ötürü Bakanlığımızca suç duyurusunda bulunulacaktır" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU ?

Geçtiğimiz günlerde Sözcü’den Ruhat Mengi’nin sorularını yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mültecilerin oy kullanması ile ilgili soruya "Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok, her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz, doğum yerlerine de bakıyoruz. Suriye doğumlu, Afganistan doğumlu, hepsine bakıyoruz, dolayısıyla kimlere vatandaşlık verildiğini de oradan çıkarabiliyoruz. Şu anda öyle bir tehlike görünmüyor, veriler var, kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz, 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakam yok, öyle bir rakam geldiğinde onu hemen kamuoyuyla paylaşırız zaten. O konuda çok duyarlıyız” cevabını vermişti. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Saldırıya uğrayan cemevi Başkanı Sarıtaş, azmettirici olduğu iddia edilen Naki D. ile husumetli olmadığını söyledi

SONRAKİ HABER

Çiftçi bağ bozumuna sorunlarla giriyor: "Üzümü bitirmeyin"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa