15 Ağustos 2022 08:37

Dikili Kadın Platformu'ndan Hanife Çakıcı için açıklama: Mücadelemiz sürecek

Dikili'de Haydar Çakıcı tarafından öldürülen Hanife Çakıcı'nın cenaze töreninde Dikili Kadın Platformu açıklama yaparak "Mücadelemiz bundan sonra da devam edecek" dedi.

Fotoğraflar: Dikili Kadın Platformu 

Paylaş

Dikili'de Haydar Çakıcı tarafından öldürülen Hanife Çakıcı'nın cenaze töreninde Dikili Kadın Platformu açıklama yaparak "Mücadelemiz bundan sonra da devam edecek" dedi.

İzmir'in Dikili ilçesinde yaşayan Hanife Çakıcı, sürekli şiddet gördüğü eşi Haydar Çakıcı'dan kaçmak için gittiği otobüs terminalinde bıçaklanarak öldürüldü. Dikili'de Deliktaş köyündeki cenaze töreninde Dikili Kadın Platformu Hanife Çakıcı için basın açıklaması yaptı,  "Mücadelemiz bundan sonra da devam edecek" dedi.

Platformu adına açıklamayı okuyan Pervin Çakıcı, "Kocasından şiddet görmüş bu evlilikten defalarca kurtulmaya çalışmış ama şiddet, tehdit ve baskı yüzünden başaramamıştı. Daha 10 gün önce Dikili Devlet Hastanesi'ne başvurmuştu. Şiddetin kanıtından, darp raporundan sonra katil koca savcılığa çıkarılmış serbest bırakılmıştı. Daha öncede verilen uzaklaştırma kararına rağmen Deliktaş köyüne gitmiş aileyi defalarca tehdit etmiş köylüler tarafından uzaklaştırılmıştı" dedi.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN DE VAZGEÇMİYORUZ"

Çakıcı, "Biz biliyoruz ki; İstanbul Sözleşmesinden vazgeçilmeseydi, 6284 etkin uygulansaydı katil, Hanife'nin yanına bile yaklaşamazdı. Biz ne İstanbul Sözleşmesi'nden ne haklarımızdan ne de hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz" diye konuştu.

Dikili Kadın Platformu, Dikili Kent Konseyi Kadın Meclisi ve köy halkıyla birlikte sevenleri Çakıcı'yı son yolculuğuna uğurladılar.

DAVAYA SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI

Mücadeleye devam edeceklerini söyleyen kadınlar, davanın takipçisi olacaklarını söyleyerek, "Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok. Sana söz Hanife, katilinin en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız. Buradan tüm kadın örgütlerini, tüm kadın avukatları davaya sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da boğaz çevresindeki bazı ilçelerde yağmur başladı

SONRAKİ HABER

Kayseri'de avukatı bıçaklayan saldırgan tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa