16 Ağustos 2022 12:15

Federal Mogul’da 2 işçi işten atıldı

Türk Metal’in örgütlü olduğu Federal Mogul’un Kuruçeşme’de bulunan fabrikasında performans gerekçesiyle 2 işçi işten atıldı.

Arşiv | Federal Mogul fabrikası | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gözde MEYDAN
Kocaeli

Federal Mogul’un Kuruçeşme’de bulunan fabrikasında 2 işçi işten atıldı. İşçiler fabrikada beyaz yakalılara yapılan yüzde 40’lık zammın ardından içerde huzursuzluğun arttığını, kayıplarının giderilmesi için refah payı istediklerini ve banka promosyonlarının işçilere verilmemesinin gündemde olduğunu belirtti.

Türk Metal’in örgütlü olduğu fabrikada performans gerekçesiyle işten atıldıklarını belirten işçiler, “Refah payı istedik. Beyaz yakaya yüzde 40 verdiler, bizlere de enflasyon oranında yapılacak, tahminimize göre yüzde 25’lik bir oran olacak. Aradaki farkı kapatmalarını istedik. Bu zamana kadar fedakarlık yapan hep biz olduk. Biraz da işveren fedakarlık yapsın. Bu fabrikada yıllardır çalışıyoruz, şimdi mi performansımız düştü. Çok açık ki konuşan, itiraz eden işçilere bir mesaj vermek istediler. Hakkını isteyene kapıyı gösteriyorlar. İşçiyi bu şekilde korkutmaya çalışıyorlar, bizi susturmak için bunu yaptılar. Sendika da buna ortak oluyor” dedi.

İşten atılan işçiler, yaklaşık 15 gün önce bir grup işçinin Türk Metal Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız ile bu sorunları konuşmak üzere görüşmeye gittiğini, bu görüşmede konuşan işçilerin işten atıldığını iddia etti. Atılan işçilerden biri şube başkanıyla yapılan görüşmeye ilişkin “Görüşmeye gelmek isteyen arkadaşlarımızı temsilciler telefonla arayarak baskı kurdu. Yine de bir grup arkadaş gittik, sorunlarımızı anlattık. Sendika başkanı bize kanun gösteriyor, kitap gösteriyor. ‘İşveren vermiyor’ diyor. Biz de işveren vermez sen alacaksın dedik. Bu görüşmeden 15 gün sonra öğle yemeğinden sonra çıkışımız verildi” diye konuştu.

İddiaları sormak için aradığımız Türk Metal Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız’a ise ulaşamadık.

ÖNCEKİ HABER

ORÇEV: ‘Yeşil Yol’ doğayı tehdit eden şirketlerin işine yarar

SONRAKİ HABER

Askeri cisim patlaması sonucu yaralanan Uluğ’un hayati riski sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa