16 Ağustos 2022 15:15

İzmir DYO Boya işçileri ek ücret zammı taleplerinin karşılanması istiyor

Petrol-İş İzmir Şube üyesi DYO Boya işçilerinin ek zam talebiyle yaptığı eylem sonrası işveren yeniden görüşme talebinde bulundu.

Petrol-İş Sendikası logosu

Reklam

İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve Petrol-İş İzmir Şube üyesi DYO Boya fabrikası işçilerinin ek zam talebiyle dün vardiya girişlerinde işe iki saat geç başlamalarının üzerine işveren yeniden görüşme talebinde bulundu.

Yaklaşık 300 işçinin 3 vardiya şeklinde çalıştığı fabrikada işçiler, işverenin asgari ücret ve altında alan işçiler için yıl sonuna kadar her ay brüt 1200 lira prim adı altında ücret ve tüm işçilere DYO kantinde geçerli olmak üzere iki seferlik 500 liralık fiş teklini kabul etmeyerek, dün mesaiye iki saat geç başlamıştı.

İşçilerin eylemlerinden sonra DYO Boya yönetimi Petrol-İş Sendikasıyla yeniden görüşme teklifinde bulundu.

İşçilerden aldığımız bilgiye göre bugün Petrol-İş İzmir Şube Başkanı fabrikada işçilerle görüştü. Sendika başkanı işçilere yaptığı açıklamada, işverenin müzakere talebinde bulunduğunu ve birkaç gün içinde yapılacak görüşmeye göre karar vereceklerini söyledi.

İşçiler ise, “İşverenin önerdiği brüt 1200 lirayı kabul etmiyoruz hiçbir şekilde. Çünkü saatlik ücretlerimizin düzeltilmesini istiyoruz. Ayrıca verilen alışveriş çeki de bu ekonomik koşullarda az. Ücretlerimizde düzgün bir iyileştirme istiyoruz” dedi.

DYO İşçileri sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda haberlerimizin etkisi nedeniyle patronun "Sorunu bir an önce çözelim basına yansıdı bu iş daha fazla uzamamalı" dediğini aktardı.

 

 

(İzmir/EVRENSEL)

Reklam