17 Ağustos 2022 15:42

Mülteci örgütleri Berlin'de Yunanistan Büyükelçiği önünde eylem yaptı

Mülteci örgütleri Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Yunanistan Büyükelçiği önünde eylem yaptı.

Fotoğraf: Baida

Paylaş

Mülteci örgütleri, Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Yunanistan Büyükelçiği önünde eylem yaptı.

"Seyahat özgürlüğü", "Sınırsız Avrupa" yazılı pankartların açıldığı eylemde Yunanistan'ın mültecileri "geri itmesi" protesto edilerek "5 yaşındaki Maria ve diğerleri, Yunanistan ve AB sınırındaki şiddet nedeniyle hayatını kaybetti." denildi.

Meriç Nehri üzerinde bir adacıkta 39 mülteci mahsur kalmış, mülteci grubundaki bir kişi İngiliz Channel 4 kanalına gönderdiği video ve ses kayıtlarında adacıkta mahsur kaldıklarını, adada 5 yaşında bir kız çocuğunun öldüğünü ve 9 yaşında bir kız çocuğunun da acilen tıbbi müdahaleye ihtiyacı olduğunu belirtmişti.  

Edirne Valiliği ise "AFAD ve Hudut Birliklerimiz tarafından yaklaşık 4 gündür arama-tarama faaliyeti gerçekleştirilmiş olup herhangi bir göçmen veya göçmen grubuna rastlanılmamıştır" açıklaması yaparken, Yunanistan polisi mülteci grubuna ulaşıldığını açıklamıştı. Yunan makamları söz konusu kişilerin ilk başta Türkiye topraklarında olduğunu ve bu nedenle kendilerine yardım edilemediğini savunmuştu. Yunan hükümet çevreleri, Türkiye makamlarının söz konusu mültecilerin varlığı konusunda iki kez bilgilendirilmesine rağmen sessiz kaldığını iddia etmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hisse satıldı, Kayı İnşaat işçileri alacaklarını istiyor

SONRAKİ HABER

Bakanlığın "ek ödeme" yönetmeliğine hekimlerden tepki: Emekliliğe yansıyacak tek ücret istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa