Eğitim Sen illerden seslendi: Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal edilsin
Eğitim Sen üyesi emekçiler, iktidarın öğretmenleri ayrıştıran meslek kanuna karşı ayağa kalktı, “Bu kanun iptal edilmeli. Sınavlar durdurulmalı" dedi.
Fotoğraf: Eğitim Sen Zonguldak Şubesi
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), yurt genelinde yaptığı eylemlerle, öğretmenleri "başöğretmen, uzman" gibi kavramlarla ayrıştıracak Öğretmenlik Meslek Kanunu ve yönetmeliğinin iptalini istedi. Eylemlerde, angaryaya dönüşen seminer ve sınavların da durdurulması istenerek “Eğitim öğretim ödeneği tüm eğitim emekçilerine ödenmeli ve banka promosyonları da yenilenmeli” denildi.
"HAKLARIMIZ KARİYERE ENDEKSLENEMEZ"
Eskişehir, Ağrı, Zonguldak, Hakkari, Kocaeli, İskenderun ve Samsun’da Eğitim Sen Şubelerinin yaptığı açıklamalarda, iktidar ve Milli Eğitim Bakanlığının eğitimin asli bileşenlerinin görüşünü almadan, masa başında hazırladığı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptal edilmesi istendi.
Anayasa Mahkemesi süreci devam ederken yönetmelik yayınlanarak öğretmenlik kariyer basamakları sürecinin uygulanmaya başlandığı hatırlatılan açıklamalarda, “Anayasa Mahkemesi’nin bir an önce bu haksız süreci durdurmayı hızlandırmasını talep ediyoruz” çağrısı yapıldı.
Açıklamalarda, ekonomik krizin derinleştiği bu dönemde eğitim emekçilerinin ekonomik ve özlük hak kazanımlarının kariyer basamaklarına ve sınavlara endekslenmesinin asla kabul edilemeyeceği belirtilerek “Tüm eğitim emekçileri için, hiçbir ayrım yapılmadan yoksulluk sınırının üzerinde, insanca yaşanabilir bir ücret düzenlemesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.
Eğitim Sen üyesi emekçiler illerden seslendi: Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal edilsin!
— Evrensel Gazetesi (@evrenselgzt) August 18, 2022
Kocaeli'de açıklama yapan Eğitim Sen üyeleri, “Anayasa Mahkemesi’nin bir an önce bu haksız süreci durdurmayı hızlandırmasını talep ediyoruz” dedihttps://t.co/Zk3zfZO4oN pic.twitter.com/oLV1PNHC49
Ayrıca kapsamlı ve bütüncül bir Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun tüm eğitim emekçilerinin ekonomik taleplerini ve başta iş güvencesi olmak üzere öğretmenlerin temel haklarını, sosyal, demokratik ve özlük haklarını güvenceye almak zorunda olduğuna vurgu yapıldı. (HABER MERKEZİ)