22 Ağustos 2022 04:00

DEÜ Hastanesinde mesai saatleri uzatıldı

"Kendi işçisini hiçbir şekilde kale almayan kurum olur mu? Bizim kurum işçinin moralini altüst etmekten başka bir işi olmayan kurum haline geldi"

Fotoğraf: Koray Yetiş/EVRENSEL

Paylaş

DEÜ Hastanesinden sağlık işçisi 
İzmir

Çalışanlarına vermediği değerlerle ve hak gasplarıyla gündeme gelen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi yine kendi ilkine imza attı. Bu defa da kurulduğu günden bugüne 08.00-17.00 olan çalışma saatlerini ücretlerin asgari ücretin üzerine çıkmaya başladığı şu günlerde 08.00-18.00 yapmaya uğraşıyor. Bunun için rektörlüğe yazı bile yazmış. 

İşçiler isyanda. Çocuklarının okul saatinden evinin düzenine, işe gidiş dönüş saatine hayat düzenleri altüst oldu. Yeni çalışma saatlerinden hiç kimse memnun değil. 18.00’de çıkması beklenen sağlık isçisinin çalıştığı birimde hasta, doktor, hemşire vs. yok iken mesai doldurmak için boş boş beklemesi isteniyor. O saatlerde yeterli güvenlik personeli olmaması nedeniyle taciz, hırsızlık gibi olayların yaşanmasından da tedirginler. Çalışma koşullarına ilişkin ne değişti ki bu düzenlemeye ihtiyaç oldu diyen işçiler bu yanlışın bir an önce düzeltilmesi gerektiğini hem sendikasına hem de yöneticilerine bildiriyorlar ve bu zor zamanında yine gerekeni sendika yapacağa benziyor.

Kendi işçisini hiçbir şekilde kale almayan kurum olur mu? Bizim kurum işçinin moralini altüst etmekten başka bir işi olmayan kurum haline geldi.

Denetimlerin olduğu şu günlerde hatırlatalım, bütün kurum ve işletmelerde olduğu gibi DEÜ Hastanesinin de görünen en belirgin yüzü işçilerdir. O yüzden akreditelerden tutun TSE kalite belgelerine kadar kurumu gösterecek olan işçidir.

ÖNCEKİ HABER

SOL Parti zehirli atık içeren São Paulo gemisine karşı yürüdü

SONRAKİ HABER

Mardin'de 21 kişinin öldüğü kazayla ilgili iki şoför tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa