22 Ağustos 2022 16:01

Bursa DownTown inşaatında iş cinayeti

Bursa'nın en büyük projesi olarak adlandırılan DownTown inşaatında düşen işçi iş cinayetinde hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Taner Paçal

Paylaş

Şehrin en büyük projesi olarak adlandırılan DownTown inşaatında düşen işçi iş cinayetinde hayatını kaybetti.

Yapımına 2018 yılında başlanan projede yıl başından bu yana meydana gelen ikinci iş cinayeti yaşandı.

Osmangazi ilçesi Yunuseli Bulvarında yapımı devam eden DownTown inşaatında çalışan işçi Taner Paçal Cuma günü 8 metre yükseklikten düşerek yaralandı. Hastaneye kaldırılan işçi tedavi gördüğü hastanede iki gün sonra hayatını kaybetti.

35 yaşındaki işçi Taner Paçal inşaat projesinin konferans salonu kısmının elektrik tesisatı işlerini yaptığı sırada yürüdüğü platformdaki betopan levhanın kırılmasıyla oluşan boşluktan yaklaşık sekiz metreden beton zemine düşerek ağır yaralandı. Ağır yaralanan işçi Taner Paçal’a ilk müdahaleyi işyeri hekimi yaptı. Olay yerine çağrılan ambulansla Çekirge Devlet Hastanesine kaldırılan işçi tedavi altına alındı. Kaldırıldığı hastanede iki gün tedavi gören Paçal hayatını kaybetti.

6 AYDA İKİNCİ İŞ CİNAYETİ

Yapımına 2018 yılında başlanan projede yılbaşından bu yana meydana gelen ikinci iş cinayeti olduğunu söyleyen inşaat çalışan diğer işçiler, “Bir işçi arkadaşımız daha düşük maliyetli, yüksek rant getirisi olan ve bir an önce bitirilerek nakit bekleyen inşaat sermayesinin kar hırsının kurbanı oldu. Bu ikinci iş cinayeti. 15 Şubat 2022'de 6. katta dengesini kaybeden ve yaklaşık 25 metreden aşağıya düşen işçi arkadaşımız Ahmet Alış demir korkuluklara saplanarak çok kötü bir şekilde hayatını kaybetmişti. Şimdi de evli ve bir çocuğu olan Taner Paçal iş cinayetinde hayatını kaybettiğini” söyledi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sınavlar ve toplumsal güven

SONRAKİ HABER

Mehmet Güreli: Sinemayı Abdurrahman Keskiner gibi insanların anlatması lazım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa