24 Ağustos 2022 03:45

Bakan Cengiz Topel Havalimanı’nın atıl olmadığını savundu: Günde ortalama 5 uçak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cengiz Topel Havalimanının neden atıl bırakıldığı sorusuna 5 yılda 9 bin 569 (ortalama günde 5)  uçak trafiği olduğunu söyleyerek yanıt verdi.

Fotoğraf: Uydu görüntüsü-googleearth ekran görüntüsü

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cengiz Topel Havalimanının neden atıl bırakıldığı sorusuna 5 yılda 9 bin 569 (ortalama günde 5)  uçak trafiği olduğunu söyleyerek yanıt verdi. Soru önergesinin sahibi HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Sabiha Gökçen’de 1 günde 1000 uçuş yapıldığına dikkat çekerek, Cengiz Topel Havalimanının atıl bırakılmaması çağrısında bulundu.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Cengiz Topel Havalimanının kaderine terk edilmesine ilişkin Meclise sunduğu soru önergesinde, “Geçtiğimiz yıl temmuz ayında yeniden uçuşların başladığı Cengiz Topel Havalimanı macerası sadece 4 ay sürdü. Ekim ayı sonunda Cengiz Topel Havalimanından tarifeli uçuşlar sessiz sedasız durdu. Yeniden tarifeli uçuşların ne zaman başlayacağı ise belirsiz. Yaz dönemi için yeniden Trabzon uçuşlarının başlayacağı konuşulsa da bu konu ile ilgili hiçbir gelişme yok. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün verileri ise durumun vahametini ortaya koyuyor. Ticari uçuşların durmasına rağmen havalimanına özel uçuşlar yapılmaya devam ediyordu. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ise bu uçuşların rakamlarını her ay yayımlıyordu. Müdürlük artık havalimanı ile ilgili veriler bile açıklanmıyor” ifadelerine yer vermişti. Bu nedenle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Cengiz Topel Havalimanı ile ilgili tasarrufunu soran Gergerlioğlu, “Cengiz Topel Havalimanında uçuşların durmasının sebebi nedir? Cengiz Topel Havalimanının yeniden uçuşlara başlatılması için bakanlığınızın yapmış olduğu çalışmalar var mıdır? Varsa bunlar nelerdir? Son 5 yılda Cengiz Topel Havalimanından kaç uçuş gerçekleşmiştir?​” sorularına yanıt istedi.

BAKAN: HER TÜRLÜ HİZMETİ VERECEK KAPASİTEDE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise verdiği yanıtta, havalimanının her türlü hizmeti verecek kapasitede ve trafiğe açık olduğunu söyledi. Karaismailoğlu 2017-2021 yılları arasında burada toplam 9 bin 569 uçak trafiğinin gerçekleştiğini söyledi.

Bakanın yanıtını değerlendiren Gergerlioğlu, “Büyük hayallerle yapıldı ve büyük bir ihtiyaçtı. Kocaeli, Sakarya, Düzce gibi çevre illere hizmet edecek çok önemli bir havalimanıydı. Sabiha Gökçen trafiğini hafifletecek havaalanıydı. Ancak iktidar yetkililerin çıkarcı yaklaşımları, rant elde etme amaçları Cengiz Topel’i atıl durumda bıraktı. Oysa Sabiha Gökçen’in yükünü hafifletebilecek bir havalimanıydı. Bir müddet Trabzon’a seferler yapıldı ama çalıştırılması istenmedi. Sabiha Gökçen’de 1 günde 1000 uçuş gerçekleşirken, bakan beyin burada 5 yılda 9 bin 569 uçuş gerçekleştiğini havalimanının kapatılmamasının göstergesi olarak sunması utanç verici bir cevap.” (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Gübrede Mehmet Cengiz tekeli var

SONRAKİ HABER

İşçiler Evrensel'e sahip çıkıyor: ‘Medya’ patronlarınsa Evrensel bizimdir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa