25 Ağustos 2022 01:28
Son Güncellenme Tarihi: 25 Ağustos 2022 21:10

Şarkıcı Gülşen tutuklandı

Sahne kostümleri üzerinden hedef gösterilen ve cinsiyetçi yorumlara maruz kalan Gülşen "imam hatipli" dediği arkadaşıyla ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle açılan soruşturmada tutuklandı.

Fotoğraf: Beautymaykill/ Wikimedia Commons (CC BY 4.0)

Paylaş

Sahne performansı ve kıyafetleri üzerinden hedef gösterilen Şarkıcı Gülşen hakkında soruşturma başlatıldı. Gülşen, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçu gerekçesiyle gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen Gülşen tutuklandı.

Odatv’nin haberine göre, şarkıcı Gülşen'in sahnede imam hatip liseliler ile ilgili "“İmam hatipte okumuş. Sapıklığı oradan geliyor” ifadeleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. 

Şarkıcı Gülşen, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçu gerekçesiyle polis ekipleri tarafından evinde gözaltına alındı. Yaklaşık 4 saat emniyette ifade veren Gülşen işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta da ifadesi alınan Gülşen, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hâkimliği, Gülşen'in "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan tutuklanmasına karar verildi.

GÜLŞEN: BANA İHTİYAÇ OLUNAN HER AN GELEBİLİRİM

Gülşen, nöbetçi hakimliğe verdiği ifadesinde, "Bana ihtiyacı olan bir çocuğum var. Ben suç işlemedim. Bana ihtiyaç olunan her an gelebilirim. Tutuksuz yargılanmak istiyorum. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

MAHKEMENİN GEREKÇESİ

Mahkeme ise Gülşen'in tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme gerekçesinde, "şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği hususunda kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir delillerin mevcut olduğu, (şüphelinin konser sırasında 'İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor' şeklindeki beyanına ilişkin görüntü kaydı ve dökümü, şüphelinin bu konuşmasına ilişkin video kaydının birçok hesap ve grup tarafından olumsuz yorumlar ile birçok defa paylaşıldığına dair 25 Ağustos 2022 tarihli video çözümleme ve açık kaynak araştırma raporu, suçun alt ve üst sınırı dikkate alındığında adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağının anlaşılması, bu anlamda tutuklama tedbirinin daha uygun ve orantılı olacağı değerlendirilmekle tutuklanmasına" karar verildiği belirtildi.

Gülşen'in avukatları aracılığıyla bu karara 7 gün içinde itiraz hakkı bulunuyor.

CEZAEVİ ÖNÜNDE DESTEK

DHA'nın aktardığı bilgilere göre tutuklanan Gülşen, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine getirildi. Gülşen içeri girdiği esnada cezaevinde toplanan kalabalık “Gülşen” diye bağırarak, alkışlarla destek verdi.

GÜLŞEN'İN VERDİĞİ İFADE YAYIMLANDI

Öte yandan Gülşen'in verdiği ifade ODA TV tarafından yayımlandı. "Görüntüler provakatif amaçlı servis edildi, ülkenin değerlerine ve hassasiyetlerine saygım sonsuzdur, atılı suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum" diyen Gülşen şu ifadeleri kullandı:

GÜLŞEN: BAŞKA BİR DİL BULMALIYDIM; BULACAĞIM

Öte yandan sosyal medya hesabından yaşananlara ilişkin bir açıklama yayımlayan Gülşen, "Sözlerimin ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm" dedi.

Sarkıcı yayımladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Uzun yıllardır birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarım ile iş ve çalışma ortamında yapmış olduğum espri toplumu kutuplaştırmayı hedefleyen kimseler tarafından öne çıkarılarak yayınlanmıştır. Sözlerimin ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm. İnandığım özgürlüğü savunurken, eleştirdiğim radikal uca kendimin savrulduğunu görüyorum. Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım; bulacağım..."

ÇELİK, ERBAŞ VE KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA

Geçtiğimiz gün sahne alan Gülşen, bir kişi için kullandığı "İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" ifadeleri üzerinden hedef gösterildi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır. Nefret üretmek bir sanat dalı değildir. Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir” ifadelerini kullandı. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş paylaşımında, "En zor zamanlarında bile milletimizin sahip çıkıp bağrına bastığı, hayra çağırmak, iyiliği yaymak ve kötülüğü ortadan kaldırmak için kurulan ve 70 yıldır bu gayeye önder olan imam hatip okullarına ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum" ifadelerine yer verdi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise “Milletimizin gözbebeği, ülkemizin en başarılı eğitim kurumlarından, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz İmam Hatip Liselerine karşı ortaya konulan nefret söylemini esefle kınıyorum. İmam Hatiplilere ya da bir başkasına karşı sorumsuz, ötekileştirici, aşağılayıcı, düşmanlaştırıcı ifadeler kullanmak kimsenin haddi değildir." ifadelerini kullandı. 

MEB: HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da şarkıcı Gülşen'in imam hatip liselerine yönelik ifadeleri nedeniyle hukuki süreç başlatıldığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bir şarkıcının, konserinde imam hatip liselerimizi itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kendisini kınıyoruz. Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez. Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ordu'da Gökhan Gür'ün cenazesine polis müdahale etti: 9 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Bursa’da sağanak yağış sonrası mevsimlik işçilerin çadırlarını su bastı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa