Yaşadığı şiddeti Evrensel’e anlatan kadınlar: Sesimizi kısmayın!
Yaşadıkları şiddet ve hayata tutunma çabaları Evrensel'in sayfalarına, manşetlerine taşınan kadınlar ve kadınların davalarını takip eden hukukçular BİK'in ilan hakkımızı iptal etmesine tepki gösterdi.
![Yaşadığı şiddeti Evrensel’e anlatan kadınlar: Sesimizi kısmayın!](https://www.evrensel.net/upload/dosya/154793.jpg)
Fotoğraf: Evrensel
Yaşadıkları şiddet ve hayata tutunma çabaları gazetemizin sayfalarına, manşetlerine taşınan kadınlar ve kadınların davalarını takip eden hukukçular, Basın İlan Kurumu’nun Evrensel’e yönelik resmi ilan kesme kararına tepkili.
“Bırakın birbirimizin sesini duyalım, duyuralım” diyen kadınlar, gazetemizde haberleri çıkmadan önce çok defa devlete başvurup yanıt alamadıklarını ancak Evrensel’de haber olduktan sonra yetkililerin kendilerine ulaştığını dile getirip, “Haksızlığa uğrayanların sesinin kısılmasına izin vermeyelim” diyor…
"EVRENSEL OLMASAYDI BAKANLIK SESİMİ DUYMAZDI"
Şiddete uğradığını Evrensel aracılığıyla duyuran bir göçmen kadın: Basın İlan Kurumu'nun, Evrensel Gazetesi'ne ambargo uyguladığını duydum. Yapılan bu baskıyı kabul etmiyorum. Bundan 5 sene önce eşimin şiddetine maruz kaldım. Sesimi Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği vasıtasıyla Evrensel’de duyurdum. Evrensel Gazetesi benim yaşadıklarımı yayımladıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bana ulaştı. Devlet beni nakletti. Bu sayede can güvenliğimi de garanti altına almış oldum ve kendime yeni bir hayat kurdum. Şu anda da o güzel hayatımı yaşıyorum. Bunun için başta Adile Hanım olmak üzere Evrensel Gazetesi'nin tüm emektarlarına teşekkürlerimi bildiriyorum, ezilenin yanında oldukları için. Onlara yapılan bu haksızlığı kınıyorum. Evrensel Gazetesi çok önemli bir gazete. Önemli bir gazete olmasaydı benim sesim bakanlığa kadar ulaşamazdı. Ezilenin kadınların hep yanında oldular ve inanıyorum ki bundan sonra da olacaklar. Kısa bir zamanda bu ambargonun kalkmasını temenni ediyorum. İnşallah yine ezilenin yanında olmaya devam edecekler.
"ACIMI DUYURDUĞUM YER"
Kocası tarafından 7 kez bıçaklanan hemşire Dilek Güven: Evrensel Gazetesi okurken bilgilendiğimiz, haksızlığa uğrayanların sesi olan gazetemiz, bizim haklı sesimiz; işçinin, emekçinin bulamadığı hakkının acısını duyurduğu yer... Bırakın duyalım, duyuralım. İster bir olsun ister iki, canımız nasıl isterse alalım, paylaşalım.
Eşi tarafından öldürülen Tuğba Dursun'un kız kardeşi Nimet Çermikli: Bizim özgürlüklerimizi kimse kısıtlayamaz, bizi cahilliğe çekiyorlar. Hakkımızı elimizden almaya çalışıyorlar. Evrensel Gazetesi'ni okumamızı engellemeye kimsenin gücü yetmez.
"KADINLARIN SESİ OLDULAR, OLMAYA DEVAM EDECEKLER"
Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Ceren Kalay Eken: Bu hukuksuz cezayı kınıyorum. Kadınların sesi olan Evrensel’in sesini kısmaya çalışanlar, aynı zamanda haksızlığa uğrayan tüm vatandaşların sesini kısmak istemektedir. Buna izin vermiyoruz. Gazeteleri susturmaya çalışarak bir yere varamazsınız. Kadınlar yüzyıllardır susmuyor, susmayacak, birlikte haykırmaya devam edeceğiz. Sesimiz olmaya devam edeceksiniz. Çoklu ayrımcılığa uğrayan kadınların, şiddete maruz bırakılan kadınların, yanlış uygulamalar nedeniyle bir kez daha kamu kurumlarınca mağdur edilen kadınların sesi oldular, olmaya da devam edecekler, inanıyorum. (MEDYA SERVİSİ)
![Bayhan'dan Yılmaz'a Evrensel soruları: AYM kararlarını uygulamayan BİK hakkında soruşturma açacak mısınız?](https://www.evrensel.net/images/330/upload/dosya/224279.jpg)
Evrensel'i Takip Et