26 Ağustos 2022 19:49

Dersim Kadın Platformu, Firdevs Babat için açıklama yaptı: Özel savaş politikaları sonucunda öldürüldü

Şırnak'ın Uludere ilçesinde katledilen Firdevs Babat için basın açıklaması yapan Dersim Kadın Platformu, Babat'ın AKP-MHP iktidarının özel savaş politikaları sonucunda öldürüldüğünü söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dersim Kadın Platformu, Şırnak'ın Uludere ilçesinde katledilen Firdevs Babat için basın açıklaması yaptı. Sanat Sokağı'nda toplanan kadınlar Seyit Rıza Meydanı'na yürüdü. Yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasında konuşan HDP İl Başkanı Nazlı Çelik, Babat'ın AKP-MHP iktidarının özel savaş politikaları kapsamında öldürüldüğünü söyledi. Çelik, tutuklanan sanatçı Gülşen'in yanında olduklarını da ifade etti.

"GÜN GEÇMİYOR Kİ BİR KADIN ÖLDÜRÜLMESİN"

Firdevs Babat'ın öldürülmesinin hemen sonrasında bir erkeğin üç kızını ve eşini katlettiğini de hatırlatan Çelik,  "Erkeğin burada sığdırılacağı kalıp psikolojik sorunları vardır, olacaktır" diye konuştu. AKP-MHP iktidarının, bu tarzı koruduğunun apaçık ortada olduğunu söyleyen Çelik,  "Ön kapıdan tutup, arka kapıdan salıverme... Bu ülkede gün olmuyor ki bir kadının öldürülmesin, şiddete, tacize,  tecavüze, cinsel istismara uğramasın. Bu durumlarda kadının bedeni üzerinden hüküm süren erkek devlet anlayışı, kadın bedenini teşhir eden bir zihniyetle iktidarını korumaya devam ediyor" dedi.

"OVACIK'TA YAŞANAN ŞİDDETİ KINIYORUZ"

Dersim'in Ovacık ilçesinde de bir kadının bir kolluk kuvveti tarafından darp edildiğini söyleyen Çelik, "Ovacık'ta geçtiğimiz günlerde komşusu olan kolluk kuvveti tarafından, hayvanlara sahiplik ettiği ve beslediği için hakarete ve şiddete uğrayan H.B isimli kadın arkadaşımızın da yanında olduğumuzu belirtiyoruz.  Bu şiddeti kınıyor ve Dersim'de var olan hayvan derneklerine de çağrı yapıyoruz" diye konuştu.

"GÜLŞEN YALNIZ DEĞİLDİR"

Sanatçı Gülşen'in tutuklanmasını da kınayan Çelik, "AKP-MHP iktidarının, hazmedemediği, kadının dilini yok saydığı, sahnede kadın bedeni üzerinden tartıştırılan tüm sanatçı kadınların yanında olduğumuzu belirtiyor, Gülşen'e sözde halkı kin ve düşmanlığa sevk suçundan soruşturma açılmasını hukuki bulmuyoruz. Sırf iktidarın düşüncelerine yakın olmayan söylemlerinden dolayı tutuklama kabul edilemez. Gülşen yalnız değildir" diye konuştu. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP "Siyasi Ahlak Kanunu" taslağı hazırladı

SONRAKİ HABER

Kristal-İş üyesi işçiler Bursa’da promosyon eylemi yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa