26 Ağustos 2022 20:14

Kristal-İş üyesi işçiler Bursa’da promosyon eylemi yaptı

Bursa’da Kristal-İş üyesi işçiler İş Bankası önünde promosyon eylemi yaptı. İşçiler, İş Bankası'nın çalışanlarına promosyon verip cam işçlerine vermemesine tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İş Bankasının çalışanlarına promosyon verip cam işçilerine promosyon vermemesine tepki gösteren Kristal-İş üyesi cam işçileri İş Bankası'nın Yenişehir şubesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Promosyon hakkımız söke söke alırız", "Yaşasın onurlu mücadelemiz" sloganları atan cam işçileri adına açıklamayı Kristal-İş Bursa Şube Başkanı Mehmet Dikmen okudu. İş Bankası önünde yapılan açıklamaya Kristal-İş Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı ve Eskişehir cam işçileri de destek verdi.

“EMEK SÖMÜRÜSÜNÜN AYYUKA ÇIKTIĞI BİR DÖNEMİ YAŞIYORUZ”

Son günlerde ekonomik kriz ve buna bağlı yüksek enflasyon ortamının fakir halk kitleleri için giderek daha can yakıcı hal aldığını vurgulayan Kristal-İş Bursa Şube Başkanı Mehmet Dikmen, “Buna rağmen patronlar ve bankalar astronomik karlar açıklamaktadır. Emek sömürüsünün ayyuka çıktığı bir dönemi yaşıyoruz. Ekonomik buhrana zerrece katkısı olmayanlar israf ve şatafat düşkünü patronlar ve onların dostu siyasetçiler tarafından, 'Aynı gemideyiz, gemi batarsa hepimiz batarız' edebiyatıyla ölümü gösterip bizleri sıtmaya razı ediyorlar. Bankalar kendi aralarında rekabet nedeniyle memura, kamu işçisine ve emekliye promosyon öderken bu imkandan özel sektör işçilerinin yararlanmaması ayrımcı ve adalet duygusuna uygun düşmeyen bir durumdur” diye konuştu.

“İŞ BANKASI BU AYRIMCI YAKLAŞIMI ORTADAN KALDIRMALI”

Bu durumun sürekli bir yasa ile ortadan kaldırılması gerektiği çağrısında bulunan Dikmen, “İş Bankası ve Şişe Cam yöneticilerine bir çağrıda bulunmak isterim. Promosyon uygulaması Şişe Cam işçilerinin ana sütü gibi hakkı ve helalidir. İş Bankası çalışanlarına promosyon verip cam işçilerini yok kabul etmek adalete ve hukuka uygun bir durum değildir. İş Bankası derhal bu ayrımcı yaklaşımı ortadan kaldırmalıdır. Bu haklı davamızda bizi görmemezlikten ve duymamazlıktan gelenler için ne kadar duyması gerekiyorsa o kadar yakına gidip görmesini ve duymasını sağlayacağız.  Promosyon cam işçisinin anasının ak sütü kadar hakkıdır, verilmesi gerekiyordur. Gidilmesi, yapılması gereken ne varsa katlayarak bu eylemlerimizi sürdüreceğiz. Bize destek veren Eskişehir şube başkanı, Eskişehir cam işçisine, cama can katan cam işçilerine teşekkür ediyorum” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dersim Kadın Platformu, Firdevs Babat için açıklama yaptı: Özel savaş politikaları sonucunda öldürüldü

SONRAKİ HABER

EMEP Genel Başkanı Akdeniz, Emek ve Özgürlük İttifakı çalışmalarını anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa