26 Ağustos 2022 22:09

Ankara'dan işçiler BİK'in kararına tepki gösterdi: Patronlar üzerinde bir baskı unsuru

Ankara'dan işçiler gazetemizin resmi ilan hakkının iptal edilmesine gönderdikleri mesajlarla tepki gösterdi.

Fotoğraf: Elif Ekin Saltık

Paylaş

Ankara'dan işçiler gazetemizin resmi ilan hakkının iptal edilmesine gönderdikleri mesajlarla tepki gösterdi.

Çankaya Belediyesinden bir işçi, “Hiç öyle engelliyoruz falan demesinler, biz bu ülkeyi geçindirenleriz. Bizim sesimizi duyurmaya çalışan hiçbir şeyi terk etmeyeceğiz. Korkularından engelliyorlar. Bizim söylediklerimizi gazete yazınca daha çok duyulacak, işçiler birlik olacak diye korkuyorlar” dedi.

Ankara’nın Çubuk ilçesindeki tekstil fabrikalarından işçiler de karara tepkili. Bir işçi, “İşçilerin başı sıkışsa Evrensel yanındaydı. Evrensel bizlere patron tarafından uygulanan baskı ve haksızlıkları önleyen bir unsur halindeydi sürekli” diye konuştu.

Bir diğer tekstil işçisi şu ifadeleri kullandı: “Onca muhalif gazete varken neden Evrensel? İşçinin safında durup işverenin gerçek yüzünü ortaya çıkardığı için işverenlerin baskısıyla mı bu karar alındı düşüncesine itti açıkçası.”

Evrensel’i patronların sevmediğini söyleyen bir başka tekstil işçisi de “Çünkü her geçen gün işverenin işçi üzerindeki baskısını gün yüzüne çıkaran, işçinin her yaşadığı kötü olayı manşet yapan bir gazete. Bu olayların duyulmasından korkup teşhir olacağı düşüncesi taşıyan işverenler bu gazeteden korkuyor” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Okurlar Evrensel’e sahip çıkıyor

SONRAKİ HABER

Gülşen'in tutukluluğuna itiraz: Suçun faili değil, mağduru haline gelmiştir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa