28 Ağustos 2022 18:40
/
Güncelleme: 29 Ağustos 2022 08:27

Yargıçlar Sendikası Eski Başkanı Karadağ: Savcı ve yargıçlar iktidara karşı yanlış yapmak istemiyor, Sedat Peker'in iddialarını görmezden geliyor

Sedat Peker'in AKP içerisindeki isimlere dair ortaya attığı rüşvet iddialarına dair AKP'li isimlerden açıklama gelmezken yargı mensupları da iddiaları görmezden geliyor.

Yargıçlar Sendikası Eski Başkanı Karadağ: Savcı ve yargıçlar iktidara karşı yanlış yapmak istemiyor, Sedat Peker'in iddialarını görmezden geliyor

Eski Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ | Fotoğraf: MA

Yargıçlar Sendikası Eski Başkanı Mustafa Karadağ, Sedat Peker'in iddiaları karşısında yargının harekete geçmemesine dair "Artık savcı ve yargıçlar ne yapacakları konusunda yüksek makamlardan işaret bekliyor" dedi.

Suç Örgütü Lideri Sedat Peker’in ortaya attığı rüşvet ağı iddiaları karşısında iktidar sessizliğe bürünürken yargı da iddiaları görmezden gelmeyi seçti. Peker, Fethullahçı yapılanmaya ait olan Bank Asya’nın yöneticiliğini yapan eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun da adını zikrederek, yolsuzluk ve rüşvet ağı iddialarında bulundu. Peker, Gazeteci Burak Taşçı'ya dair ise borsa manipülasyonları yaptığı iddiasında bulundu.

Peker’in duyurduğu ve Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’in doğruladığı rüşvet ağı iddialarının ardından iktidar ve yargı sessizliğe gömüldü. SPK’nın Eski Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, kardeşi AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu, Binali Yıldırım’ın danışmanlığını ve kıyı koruma genel müdürlüğü yapmış olan Salih Orakcı rüşvet iddialarını yanıtsız bıraktı, AKP’li yetkililerden herhangi bir açıklama gelmedi ve cumhuriyet başsavcılığı iddiaları görmezden geldi. Kamuoyunda “Savcılar nerede?​” tepkileri yükselirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da “Vatan kurtaran savcı ve hakim, haydi göreyim sizi; hem konser falan değil, konu SPK...” diyerek bugün suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

"SAVCILAR SORUŞTURMA AÇINCA BAŞLARINA NE GELECEĞİNİ BİLİYOR"

Gelişmeleri değerlendiren Yargıçlar Sendikası Eski Başkanı Mustafa Karadağ, Türkiye’de yargının artık bağımsız olmadığını, görev yapan savcı ve yargıçların ne yapacakları konusunda yüksek makamlardan işaret beklediğini ifade etti.

Karadağ, sözlerine şöyle devam etti:

"İktidara karşı yanlış yapmak istemiyorlar. Dürtüklenmeye muhtaç bir savcılık teşkilatı var. Yani savcılar hiçbir zaman kendileri bir işlem yapmıyorlar. Oysa yasaya göre cumhuriyet savcıları herhangi bir suçun işlendiğinden haberdar oldukları anda soruşturma açarlar. Son yıllarda savcıların kendi başlarına hareket etme kabiliyetlerini yitirdiklerini görüyoruz İktidara muhalif söz ve eylemlerde devamlı bir emirleri var, duydukları anda hemen soruşturma açıyorlar. İktidar aleyhine suçlarda soruşturma açtıklarında ise başlarına ne geleceklerini biliyorlar. Öte yandan partili yargı durumu var. Yazılı sınavların 55 puana düşürülmesi, stajsız bir şekilde partili kadroların yargıya alınmasıyla birlikte bu durum oluştu. Talimatla çalışan yargı mensuplarıyla birleştiğinde bu kadar büyük rüşvetleri görmezden gelen bir savcı güruhu ortaya çıkıyor” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çayırhan’da çakal sofrası

Çayırhan’da çakal sofrası

AKP iktidarının özelleştirmek istediği Çayırhan Termik Santrali ve maden işletmesinin ‘adrese teslim’ ihalesi bugün gerçekleştirilecek. İşçiler ve kamuoyu özelleştirmeye karşı çıkarken, adrese teslim ihaleye sicili kabarık patronların katılması bekleniyor. Çayırhan’ı yutacak sofrada IC İçtaş, Cengiz, Kolin, Limak, Alagöz, Ciner, Yıldızlar SSS var. Ödenmeyen işçi ücretleri madenin satış fiyatından fazla!

317.36 milyon TL: Yunus Emre Termik Enerji Santralinin son 3 ayda ürettiği elektriğin değeri

204.9 milyon TL: Aynı dönemde 1000 işçinin ortalama ücretlerden patrona 'maliyeti'

0 TL: Şirket 2021, 2022 ve 2023 yıllarında hiç vergi ödemedi

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et