31 Ağustos 2022 22:33

Birlikte çalışınca ortaya ne çıkarabileceğimizi gördük

Bütün bu etkinlikler nasıl daha iyi bir dünya kurulabileceğini ve beraber çalışınca ortaya çıkan şeylerin birbirimize ne kadar yararlı olduğunu gösterdi.

Kaynak: Kimson Dua/Unsplash

Paylaş

Kutsal Efe DEVELİ

Pendik/İstanbul

 

Türkiye’nin birçok yerinden işçi, işsiz, üniversiteli, liseli yüzlerce gencin toplandığı 19. Gençlik Yaz Kampı benim de ilk kampımdı. Kamp alanına giderken otobüsteki arkadaşlarım ile çok keyifli vakitler geçirdik. Otobüste müzik açtık, dans ettik, sohbet ettik. Kamp alanına geldiğimizde eşyalarımız ve valizlerimizi çadırlara yerleştirdik. Kendi çadırını getiren arkadaşlara çadırlarını kurmalarında yardım ettik, hep dayanışma içerisindeydik.

Kamp boyunca arkadaşlarımız ile Evrensel gazetesi ve Genç Hayat dergisini okuduk. Gündemi tartıştık, sorguladık, çözüm odaklı konuştuk. Böyle herkesin düşüncelerini dile getirebildiği bir ortamının olması gerçekten çok güzeldi. Kamp Ateşi dergisi komik satırlar ile bizi güldürüyordu. Hem de Kamp TV ile tatlı bir rekabet içindeydi.

ÖĞRENDİKLERİMİ ARKADAŞLARIMA AKTARACAĞIM

Çeşitli atölyeler arasından ben Politik İktisat Atölyesi’ne katıldım. Hocamız insanların anlayacağı şekilde sade ve çok güzel anlatıyordu. Sorularımız olduğunda hocaya soruyor, konuşuyorduk. Bu atölyeden çok verim aldığımı söyleyebilirim. Bu atölyeden edindiğim bilgileri arkadaşlarım ile paylaşacağım ve onlara da bu bilgileri aktarmaya çalışacağım.

Atölyeler bittiğinde öğle yemeği vakti geliyordu. Öğle yemeği bittikten sonraki süre zarfında arkadaşlarımızla oyun oynuyor, denize gidiyor ve yeni insanlarla tanışıp konuşuyorduk. Kamp insanların geniş çevreler edinmesini sağladı. Ardından akşam yemeğimizi yiyorduk. Yemek bittikten sonra akşam atölyelerinde zaman geçiriyorduk. Atölyeler bitince konserler başlıyordu. Konserler çok eğlenceli ve keyifli geçiyordu. Arkadaşlarımız ile dans ediyor, gülüşüyorduk. Konserlerin dışında yetenek yarışmaları, söyleşiler ve forumlar gerçekleşti. Bu akşam etkinliklerinden sonra Kamp TV saati geliyordu.

Bütün bu etkinlikler nasıl daha iyi bir dünya kurulabileceğini ve beraber çalışınca ortaya çıkan şeylerin birbirimize ne kadar yararlı olduğunu gösterdi. Kullandığımız yerleri beraber temizledik, yemekleri beraber dağıttık, paranın hayatımızdaki değeri çok azdı. İhtiyacımız kadar tüketiyor ve kullanıyorduk. Kimse kimseden üstün değildi. Aslında gelecekten bir hafta çaldık derken sınıfların olmadığı bir toplumsal sistem olan komünizmden bir hafta çaldık. Seneye de daha fazla sayıda genç ile görüşmek üzere.

ÖNCEKİ HABER

Gençlerin ellerinde yükselen bir ütopya: 19. Gençlik Yaz Kampı

SONRAKİ HABER

AB ülkeleri, Rusya’yla vize kolaylığını öngören anlaşmayı askıya alacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa