31 Ağustos 2022 22:38

AB ülkeleri, Rusya’yla vize kolaylığını öngören anlaşmayı askıya alacak

AB Dışişleri Bakanları toplantısında Rusya’ya vize kolaylığını öngören anlaşmanın askıya alınması kararı alındı.

Fotoğraflar: Unsplash

Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Rusya ile vize kolaylaştırma anlaşmasını askıya aldı.

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanlarının Çekya'nın başkenti Prag'daki toplantısında, Rusya'yla 2007 yılında imzalanan vize kolaylığına ilişkin anlaşmayı askıya alma konusunda anlaştığı belirtildi. Ancak üye devletler arasında oy birliğine ulaşılamadığı için, topyekün bir seyahat yasağı kararı çıkmadı. 

Rusya'ya komşu Baltık ülkeleri ve bazı Doğu Avrupa ülkeleri, Rus vatandaşlarının Schengen vizesi yoluyla Avrupa Birliği içinde seyahat etmelerine yönelik önlem alınması için baskı yapıyordu. Yunanistan, Fransa ve Almanya gibi ülkeler, Rus vatandaşlarını cezalandırmanın yanlış olacağını belirterek yasağa karşı çıkıyor.

 Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto yaptığı açıklamada Rusya ile vize kolaylığına ilişkin anlaşmanın askıya alınacağını belirterek, "Rus vatandaşlarına uygulanacak genel bir vize yasağı olmayacak" dedi. Avrupa Birliği üyesi ülkeler içinde konuya dair bir uzlaşı olmadığını belirten Szijjarto, Macaristan'ın Rusya'ya vize yasağı getirilmesine karşı çıkan üye ülkeler arasında olduğunu kaydetti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Birlikte çalışınca ortaya ne çıkarabileceğimizi gördük

SONRAKİ HABER

Yetersiz koşullar yani KYK yurtları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa