01 Eylül 2022 12:55

Erdoğan bu kez öğretmenlere çapulcu dedi: Eğitim öğretim mimarı mısınız yoksa çapulcu musunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni bir çapulcu çıkışı geldi. Erdoğan bu kez hakları için eylem yapan öğretmenlere çapulcu dedi.

Fotoğraf: Mustafa Kamacı / AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "20 bin Öğretmen Atama Töreni"nde konuşuyor.

Erdoğan, “Ülkemize ve milletimize hizmet etmek isteyen herkes özgürce haksızlığa uğramadan bu vazifesini yerine getirebiliyor. Öğretmenlerimizin haklarını güçlendirme konusunda önemli iyileştirmeye gittik” dedi.

“Boykot çağrısı öğretmenlerimizi siyasi malzeme olarak kullanmayı amaçlıyor” diyen Erdoğan “Eğitimi ve öğretmenlerimizi siyasi malzeme yapmak doğru bir yaklaşım değil. Birçok alanda çocuklarımız yeni sınamalarla yüzleşiyor. Türkiye dair hiçbir projesi olmayanların boykot çağrısı tamamen art niyetli bir girişimdir. Bu boykot moykot nedir? Siz eğitim öğretim mimarı mısınız yoksa caddelerde, sokaklarda çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız? Bize yavrularımızla haşır neşir olacak öğretmenler lazım. Böyle caddelerde sokaklarda dolaşanlar değil” sözleriyle hakları için eylem yapan öğretmenleri hedef aldı.

MUHALEFET LİDERLERİNDEN TEPKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğretmenlere çapulcu diyen Erdoğan'a sosyal medyadan tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, öğretmenlere çapulcu mu dedin sen? Öğretmenler hemen birleşin, hemen! Bu sınava girerseniz, iflah olmazsınız. Dövüyorlar yahu sizi, geldikleri seviye bu. 'Alın bunu' seviyesi. Bunlar size hiçbir şey vermez. Sınava girmeyin, Bay Kemal bu sorunu çözecek. Az kaldı. Sabır" mesajını paylaştı.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Erdoğan'a tepki gösterdi.

Akdeniz, "Kamuda ya da özelde çalışan öğretmenler kapı kulu memurları değildir. Dönüp eğitim emekçilerinin onurlu mücadele tarihine baksınlar. Hazmedemedikleri budur. Öğretmeni açlık sınırında test et, hak arayana 'çapulcu' de. Yok öyle yağma. Talepleri taleplerimizdir!" dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yeni adli yıl başlıyor | Yargıçlar Sendikası: HSK iktidarın kullanamayacağı biçimde düzenlenmeli

SONRAKİ HABER

Genç işçilerin sorunları da ortak çözümleri de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa