01 Eylül 2022 17:22

Gülşen'in ev hapsinin kaldırılması talebi reddedildi

Müzisyen Gülşen Çolakoğlu hakkındaki ev hapsi kararının kaldırılması talebi reddedildi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

"İmam" lakaplı bir arkadaşına aylar önce sahnedeyken yaptığı "İmam hatipte okumuş, sapıklığı oradan geliyor" şakası üzerine tutuklanıp ev hapisyle tahliye edilen Gülşen'e yönelik hukuksuzluk sürüyor.

Gülşen Çolakoğlu'nun avukatı Emek Emre, dün ev hapsi kararının kaldırılmasına yönelik dilekçe sundu. Talep, İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince reddedildi. Gülşen'in "konutu terk etmemek" şeklindeki adli kontrolünün devamına karar verildi.

NE OLMUŞTU?

Aylar önce, 30 Nisan 2022'de Ataşehir'de sahnedeyken bir arkadaşına yaptığı "İmam hatipte okumuş, sapıklığı oradan geliyor" şakası üzerinden sosyal medyada hedef alınan Gülşen, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla 25 Ağustos'ta evinde gözaltına alındı.

Özür açıklaması yayımlayan Gülşen, nöbetçi hakimliğe verdiği ifadesinde de "Bana ihtiyacı olan bir çocuğum var. Suç işlemedim. Bana ihtiyaç olunan her an gelebilirim. Tutuksuz yargılanmak istiyorum" dedi. Gülşen, buna rağmen absürt gerekçelerle aynı günün akşamında tutuklandı.

Yöneltilen suçlamanın cezası 3 yıldan düşük olmasına rağmen tutuklama gerekçesinde, "adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı" öne sürüldü.

Sanatçılar, yazarlar, aydınlar ve siyasetçiler de dahil binlerce isimden tutuklama kararına tepki geldi ve Gülşen'in derhal serbest bırakılması çağırıları yapıldı.

Gülşen, 29 Ağustos'ta tutukluluğuna yönelik itirazın kabul edilmesiyle "konutu terketmeme" koşuluyla (ev hapsi) tahliye edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Arınç’tan Sedat Peker'in iddialarına dair açıklama: Her kim varsa adalete teslim edilmeli

SONRAKİ HABER

Erdoğan: AİHM kararlarında adil değil, siyasi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa