02 Eylül 2022 18:43

Muğla’da greve çıkan sağlık emekçileri açılan soruşturmalara tepki gösterdi

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nün farklı tarihlerde greve çıkan yaklaşık 400 sağlık emekçisine disiplin soruşturması başlatmasına tepki gösteren sağlık emekçileri, “Soruşturmalar bizi susturamaz” dedi.

Fotoğraf: Mehmet Çalışkan/Evrensel

Reklam

 

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nün özlük hakları ve sağlıkta şiddetin son bulması talebiyle 14,15,16 Mart, 15 ve 30 Haziran, 1 Temmuz tarihlerinde greve çıkan yaklaşık 400 sağlık emekçisine disiplin soruşturması başlatmasına sağlık emekçileri tepki gösterdi.

“Soruşturmalar bizi susturamaz” diyen sağlık emekçileri bugün Muğla İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Muğla Aile Sağlığı Çalışanları Derneği, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık İş Sendikası, Hekim Birliği Sendikası, Muğla Aile Hekimleri Derneği, Muğla Tabip Odası, SES Muğla Şube, Muğla Diş Hekimleri Odasının düzenlediği açıklamada basın metnini Muğla Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin okudu.

“İŞLEM HUKUKSUZDUR”

Soruşturma kararına karşı Danıştay idari dava daireleri kurulunun 20.03.2014 tarih ve 975 sayılı kararını hatırlatan Şahin, “Danıştay kararında, üyesi bulunduğu sendikanın kararına uyarak göreve gelmeme eylemine katılan kişinin bu faaliyetinin sendikal faaliyet olarak kabul edilmesi ve ceza tesis edilmesinde hukuka uyarlılık görülmediğini açıkça ifade edilmiştir. Sağlık bakanlığımız da 07.01.2022 tarih ve 161 sayılı yazısında bu Danıştay kararına atıfta bulunarak sendika kararı ile iş bırakmalarda ceza tesis edilmemesi gerektiği konusunda görüş bildirmiştir. Bu karar ve görüşlere rağmen Muğla İl Sağlık Müdürlüğünün yaptığı işlemler hukuksuz olup verilecek olan cezalar örgütlerimiz tarafından dava edilecektir” dedi.

“SONUÇ ALANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

“Ayrıca verilen cezalar, sayın bakanımız tarafından defalarca müjde twitleri ile duyurulan teşvik ödemelerinin de kesilmesine yol açacak ve bir fiile iki ceza verilerek ayrıca başka bir hukuksuzluğun da önü açılacaktır. Biz bu açıklamaya katılan sağlık örgütleri olarak bu işlemler karşısında kararlılık ve direncimizin artacağını, sonuç alana kadar mücadeleye devam edeceğimizi bildiririz” diyen Şahin, oda ve sendikal faaliyetlerin engellenmesine ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. (Muğla/EVRENSEL)

Reklam