03 Eylül 2022 09:01
Son Güncellenme Tarihi: 03 Eylül 2022 18:54

Sahnede rahatsızlanan Genco Erkal'dan açıklama: Ölmedim ama Kıbrıs’ta provasını yapmış oldum

Kuzey Kıbrıs'ta sahnede rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Genco Erkal, "Her zaman sahnede ölmek istemişimdir. Ölmedim ama Kıbrıs’ta provasını yapmış oldum" açıklaması yaptı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Kuzey Kıbrıs'ta tiyatro oyunu sırasında sahnede rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Genco Erkal, "Her zaman sahnede ölmek istemişimdir. Ölmedim ama Kıbrıs’ta provasını yapmış oldum" açıklaması yaptı.

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal, Kuzey Kıbrıs'ta, Şahdamarım adlı oyunu sahnelediği sırada aniden rahatsızlandı. İzleyeciler, Erkal'ın rahatsızlığını oyunun parçası sanarken sahnedeki müzisyenler durumu farketti ve ilk müdahaleyi yaptı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Erkal’ın çevredekilerin yardımıyla yürüyerek sahneden indiği görüldü. Erkal kısa süre sonra Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'ne kaldırıldı. Usta sanatçının durumunun iyi olduğu ve gözlem amaçlı olarak koroner yoğun bakım ünitesine yatırıldığı ifade edildi.

Erkal'ın yakın arkadaşı Yaşar Ersoy, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) yaptığı açıklamada, sanatçının bilincinin açık olduğunu, tedbir amaçlı hastanede gözlem altında tutulduğunu ve durumunun espri yapacak kadar iyi olduğunu söyledi.

YARIN İSTANBUL'A DÖNECEK

Yaşar Ersoy, Erkal’ın öğleden sonra taburcu edileceğini ve doktorların "istirahat" tavsiye ettiğini belirtti. Erkal’ın yarın İstanbul’a yola çıkacağını belirten Yaşar, rutin kontrollerinin İstanbul'da yapılacağını kaydetti.

ERKAL'DAN PAYLAŞIM

Erkal, yaşadığı rahatsızlığa ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yaptı. Erkal, paylaşımında, "Her zaman sahnede ölmek istemişimdir. Ölmedim ama Kıbrıs’ta provasını yapmış oldum. Bir anda hık diye gidiyorsun. Hani bir defasında CB kamera karşısında konuşurken bir gidip gelmişti. Aynen onu yaşadım. İzleyicinin bunu alkışlaması çok hoşuma gitti." dedi.

SAĞLIK SORUNLARINDAN BAHSETMİŞTİ

Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu akşam büyük bir mutluluk ve heyecanla başladığımız 18. Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde büyük usta Genco Erkal’ın oyun sırasında yaşadığı sağlık problemi hepimizi derinden sarstı. Üstat Genco Erkal’ın tüm tetkikleri Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde yapılmış olup tedbir amaçlı olarak bu akşam hastanede kalacaktır. Bilinci açık olan hocamızın tüm değerlerinin bir an önce normale dönmesini diliyor ve kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Erkal, sosyal medya hesabından 30 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, "Sağlık sorunlarım nedeniyle altı ay kadar ara verdiğim ‘Bir Delinin Hatıra Defterine’ eylül ayının ilk haftasında yeniden başlıyorum, haberiniz olsun. 58’inci yıl" demişti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli: Milletimizin şikayet ve yakınmasına rağmen festival düzenlenemez

SONRAKİ HABER

Gazprom, Kuzey Akım 1’deki gaz akışını süresiz olarak durdurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa