İBB iştiraki Ağaç A.Ş. işçileri, açlık sınırının altındaki ücretlere karşı iş bıraktı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Ağaç A.Ş'de Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikası üyesi işçiler, açlık sınırının altındaki ücretlere itiraz ederek iş bıraktı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Ağaç A.Ş'de çalışan DİSK'e bağlı Birleşik Tarım Orman İşçileri sendikası (DİSK/BTOSEN) üyeleri, toplu sözleşmelerinin yapılmaması ve ücretlerinin açlık sınırının altında kalmasına karşı iş bıraktı.
Haziran ayında İBB önünde yaptıkları eylemden sonra İBB yönetiminin verdiği sözleri tutmadığını, taleplerinin karşılanmadığını söyleyen işçiler, toplu sözleşme hakları tanınana ve talepleri karşılanana kadar Saraçhane'deki eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.
"HUZUR İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ"
Saraçhane'deki İBB binası önünde eylem yapan DİSK/BTOSEN üyesi Ağaç A.Ş. işçileri adına basın açıklamasını sendikanın örgütlenme uzmanı Erkan Urel okudu. Urel, İBB yönetiminin verdiği sözleri tutmadığına değinerek "İstanbul koşullarında, açlık sınırı altında bir ücretle çalışan işçilerin, temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacağı, ancak hayatta kalmaya çalışacağı açıktır. Açlık sınırı altındaki ücretlerle başta çocuklar olmak üzere sağlıklı beslenmenin, kiraları ödemenin, elektrik ve yakıt giderlerine yetişilmesinin, okul ihtiyaçlarını karşılayabilmenin dahi mümkün olamayacağını herkes biliyor. Talebimiz basittir; insan onuruna yakışır bir ücret alarak çoluk çocuğumuzun temel ihtiyaçlarını kısmadan huzur içinde yaşayabilmek istiyoruz" dedi.
Çözüm için Ağaç A.Ş. işçilerinin taleplerini sıralayan Urel, "Açlık sınırı altında bir ücretle çalışılmasının önüne geçilmelidir. Ağaç A.Ş. bünyesinde çalışan bütün işçilerin aynı haklardan faydalanması sağlanmalıdır. Ayrımcılık son bulmalı, tıpkı İBB ve iştirak şirketlerde çalışan 85 bin işçi gibi bizlere de enflasyon farkı verilmelidir" diye konuştu.
Basın açılamamız.
— Birleşik Tarım-Orman İşçileri Sendikası (@btosen2014) September 5, 2022
-Verilen sözler tutulmalıdır.
-Ayrımcılık son bulmalıdır.
-Açlık sınırı altında bir ücret önermekten ve işçiye yalan söylemekten vazgeçilmelidir.
-İnsan onuruna yakışır ücret için makul bir ücret zammı verilmelidir.
pic.twitter.com/KuPxggmi1H
(İstanbul/EVRENSEL)