05 Eylül 2022 17:11

Silivri Cezaevinin adı Marmara Cezaevi oldu

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın dilekçesi üzerine Adalet Bakanlığı, Silivri Cezaevinin adının Marmara Cezaevi olarak değiştirilmesini kararlaştırdı.

Fotoğraf: Uğur Samet Avcı/AA

Paylaş

Adalet Bakanlığı, Silivri Cezaevinin adının Marmara Cezaevi olarak değiştirilmesini kararlaştırdı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın yaptığı başvuru sonucunda Silivri Cezaevinin adı Marmara Cezaevi olarak değiştirildi. Karara gerekçe olarak Silivri ilçesinin imajının düzeltilmesi gösterildi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın "Silivri denilince insanların aklına cezaevi geliyor. Bu da ilçemizin gelişmesini negatif yönde etkiliyor" ifadeleri ile Adalet Bakanlığına başvurduğu belirtildi. Yılmaz'ın dilekçede, Türkiye’nin 26 ilinde yapılan araştırmada, Silivri’yi "İstanbul’un güzel bir ilçesi", "sahil", "yazlıklar" diye hatırlayanların oranının yüzde 4,1, "cezaevi" şeklinde hatırlayanların oranının ise yüzde 54,6 çıktığını belirtmişti.

Yılmaz'ın dilekçede cezaevinin isminin "İstanbul Batıkapısı" olarak değiştirilmesini talep ettiği belirtildi.

Yılmaz’ın bu başvurusunu değerlendiren Adalet Bakanlığı, Silivri Cezaevinin adının Marmara Cezaevi olarak değiştirilmesini kararlaştırdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fındık üreticisi yazdı: Yine mağduruz ancak çözüm biziz

SONRAKİ HABER

Ayakkabı imalathanesinde patlama; baba yaralandı, oğlu öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa