05 Eylül 2022 17:27

Ehliyetsiz sürücünün öldürdüğü Ezgi Alya Yiğit’in ailesinden imza kampanyası

Antep'te, ehliyetsiz sürücünün çarpmasıyla hayatını kaybeden Ezgi Alya Yiğit’in ailesi 12 Eylül'de görülecek dava öncesi imza kampanyası başlattı: Başka canlar yanmasın diye adalet istiyoruz.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Antep’te 12 Nisan 2022 tarihinde ehliyetsiz olarak araç kullanarak Ezgi Alya Yiğit’in ölümüne sebep olan Osman Sarı’nın tutuklanması için Ezgi Alya Yiğit’in ailesi imza kampanyası başlatarak 12 Eylül’de görülecek olan duruşmaya çağrı yaptı.

Kardeşi Kübra Yiğit yaptığı açıklamada “Benim kardeşimin canı bu kadar mı ucuz? Bir insanın hayatı bu kadar mı ucuz? Adalet bir gün herkese lazım olacak. Umarız o gün kimse için geç olmaz” dedi.

“MAHKEME TALEPLERE KULAK TIKIYOR”

12 Nisan’da Gaziantep’in İbrahimli Mahallesi’nde skuter ile giderken ehliyetsiz 17 yaşındaki Osman Sarı’nın araçla çarpması sonucu Ezgi Alya Yiğit hayatını kaybetmiş, Şimal Toprak ise ağır yaralanmıştı. Olayın ardından Osman Sarı tutuklanmıştı. Bir ay tutuklu kalan Osman Sarı, avukatının yaptığı itiraz sonrası Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 13 Mayıs’ta serbest bırakıldı. Sanık Osman Sarı’nın, Gaziantep Nizip Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Sarı’nın oğlu, AKP eski milletvekili ve şimdiki Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın ise yeğeni olduğu öğrenildi.

Ezgi Alya Yiğit’in ailesi 12 Eylül’de görülecek olan duruşma öncesi Antep’te bulunan Yeşilsu Parkı’nda stant açarak imza kampanyası başlattı. Açıklama yapan kardeşi Kübra Yiğit şu ana kadar mahkemeden birçok talepte bulunduklarını ancak bunların herhangi bir gerekçe gösterilmeden geri çevrildiğini veya sonuca kavuşturulamadığını söyledi. Yiğit, işlek bir caddede herhangi bir kamera görüntüsüne ulaşılmadığının kendilerine söylendiğini dile getirerek, “Antep’te olan herkesin muhakkak uğradığı bir yer. Onlarca kafenin olduğu bir yer. Kaza yaya geçidinin orada meydana geliyor ve kişi ehliyetsiz. Ve sonra serbest bırakılıyor” diyerek yaşananları hatırlattı.

“BİR İNSANIN HAYATI BU KADAR MI UCUZ?​”

Yeşilsu Parkı’nda toplanma amaçlarının adalet talebi olduğunu söyleyen Yiğit, “Benim kardeşimin canı bu kadar mı ucuz? Bir insanın hayatı bu kadar mı ucuz? Adalet bir gün herkese lazım olacak. Umarız o gün kimse için geç olmaz. Çünkü biz kendi canımızı kaybettik. Başka canlar yanmasın diye biz bir çaba içerisindeyiz. Herkesten duyarlılık bekliyoruz. Umuyoruz ki 12 Eylül’deki duruşmada da adaletli bir şekilde davranılsın” diyerek çağrıda bulundu.

Ailenin avukatı Ergin Sözen ise görüntülerin ortaya çıkmamasının bir güvenlik zaafiyeti olduğunu da gösterdiğini vurgulayarak, “Kazanın olduğu yer Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yüz metre ilerisi. Demek ki emniyete muhtemel bir saldırı olsa onun da görüntüleri ortaya çıkmayacak. Bizim zorlamamızla o çevrede yaklaşık 20-30 dükkandan birinde üçüncü dördüncü sefer yapılan araştırmada bir görüntüye rastlandı. Görüntü iki ay önce siber suçlara gönderildi hâlâ bir cevap gelmedi. Umuyoruz ki oradan gelecek bir görüntü ile kazanın nasıl gerçekleştiği ortaya çıkar” dedi.

Sözen, 12 Eylül’de Gaziantep Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşecek olan duruşmaya çağrı yaparak, “Bu duruşmaya duyarlı olan herkesin katılımını bekliyoruz. Çünkü trafik her gün benzer şiddet eylemleri ile vuku buluyor. Hele Antep’te denetimsiz birçok sürücü var. 17 yaşında ehliyeti olmayan bir sürücü sırf birilerinin çocuğu, yeğeni diye korunup kollanmasın” dedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ayakkabı imalathanesinde patlama; baba yaralandı, oğlu öldü

SONRAKİ HABER

Espark işçileri: Enflasyona ezilmek istemiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa