06 Eylül 2022 00:38

Rusya’dan Türkiye’ye ‘Afrin’de tarihi eser kaçakçılığı’ suçlaması

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye destekli silahlı grupların Afrin’de tarihi eserleri Türkiye’ye sevk etmek için kazı yaptıklarını ve daha sonra karaborsada sattıklarını açıkladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Rusya Savunma Bakanlığı, Afrin’deki Türkiye destekli grupların tarihi eser kaçırdığını ve bunları Türkiye’ye getirdiklerini öne sürdü.

Türkiye’nin Suriye’ye olası bir operasyon ihtimali açıklamasının ardından Rusya devreye girmiş, bu operasyonun bölgedeki istikrara zarar vereceğini söylemişti.

Son olarak da Rusya Savunma Bakanlığı bir iddiayı gündeme getirdi. Suriye devlet ajansı SANA’nın haberine göre, Rusya’nın Suriye Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcısı Oleg İgorov, “Türkiye’nin desteklediği grupların, Afrin kenti yakınlarında mimari, tarihi eser ve antika eserleri aramak için arkeolojik kazılar yürüttüğünü, modern ve ağır ekipman ve patlayıcılar kullanarak Suriye kültürel miras alanlarına ciddi zararlar verdiklerini’ öne sürdü.

‘SATILMAK ÜZERE TÜRKİYE’YE GETİRİLİYOR’

İgorov, bulunan eski eserlerin daha sonra karaborsada satılmak üzere Türkiye’ye getirildiğine dikkat çekti. Suriye’deki Rusya tarafından işletilen Hmeymim Hava Üssündeki Rus Koordinasyon Merkezi, Suriye’nin dışına kaçırılıp satılmak üzere, MÖ Asur dönemine ait bir eserin bulunduğunu ve Şam’daki Ulusal Müze’ye teslim ettiklerini duyurdu.

Suriye yönetimi de daha önce Batı’yı Suriye’nin kültürel mirasını sabote etmek ve yok etmeye çalışmakla suçlamıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meclis'te kanun teklifi: Kırtasiye ürünlerinde KDV sıfırlansın

SONRAKİ HABER

ADT Global Tekstil işçilere devamsızlık oyunu oynadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa