06 Eylül 2022 18:42

Tecavüz davasında delil var, tutuklama yok

İranlı K.S’ye tecavüz eden Metin Karabayır hakkında açılan davanın duruşmasında avukat Eren Keskin, telefon yazışmalarını mahkemeye sunarak, Karabayır’ın tecavüzü kabul ettiğini söyledi.

Arşiv | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İranlı K.S’ye tecavüz eden Metin Karabayır hakkında açılan davanın 2'nci duruşması Bakırköy 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada, fail Metin Karabayır ile K.S. ve avukatı Eren Keskin hazır bulundu. Bir önceki duruşmada Karabayır’ın isteği talebiyle K.S’yi yaşanan tecavüzden bahsetmemesi için tehdit eden polisler ise katılmadı.

Söz konusu tecavüze dair Karabayır, tanık olarak Abdulreşit D. ve polis Bilal Karpuz’u gösterdi.

MESAJLARA İŞARET ETTİ

K.S’nin avukatı Hilal Çiçek, tanık beyanlarının taraflı olduğunu belirtirken, avukat Eren Keskin ise, tanık beyanlarının “yalan” olduğunu söyledi. Keskin, Karabayır’ın derhal tutuklanmasını istedi.

TUTUKLAMA TALEBİNE RET

Avukatların beyanları ardından iddia makamı, sanığın kaçma şüphesinin bulunmadığını ileri sürerek, tutuklamaya ilişkin taleplerin reddini istedi.

Mahkeme heyeti, K.S’nin Karabayır ile yazışma ve görüşmelerinin ortaya çıkarılması için K.S’nin telefonun imajının alınmasına, tutuklama talebinin ise reddine karar vererek duruşmayı 22 Aralık’a erteledi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Helin Şen davasında sanığın tutuklama talebine yine ret

SONRAKİ HABER

İsrail Başbakanı'ndan İran'a tehdit: İran bizi sınamaya devam ederse, İsrail'in uzun kolunu keşfedecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa