08 Eylül 2022 12:07

Sincan’da işçiler hakları ve mücadele yollarını konuşmak için bir araya geliyor

DİSK’e bağlı Gıda-İş ve Cam Keramik-İş, Ankara Sincanda işçilerle sendikalaşma hakkını ve önemini, enflasyonun altında ezilen ücretleri ve ek zam taleplerini konuşacak.

Görsel: Gıda-İş, Cam Keramik-İş

Paylaş

DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikası ve Cam Keramik-İş Sendikası, Ankara Sincan’da işçiler ile etkinlik düzenliyor. DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Aslan ve İş Hukuku Uzmanı Av. İlke Işık’ın katılımcı olacağı etkinlikte, işçiler haklarını ve mücadele yollarını tartışacak.

Ekonomik krizle birlikte giderek düşen alım gücü bir yana, fabrikalarda; ücret gaspı, işten atılma riski, angarya iş ve baskılar da giderek artmış durumda. Sendika olsun olmasın, işyerlerinde gün geçtikçe güvencesiz koşullara itilen ve hak gas ile karşı karşıya kalan işçiler, hakları ve mücadele yollarını konuşmak için Sincan’da bir araya geliyor. Gıda-İş Sendikası ve Cam Keramik-İş Sendikası’nın ortak düzenlediği etkinlikte işçiler, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Aslan ve İş Hukuku Uzmanı Av. İlke Işık’ın katılımı ile sendikalaşma hakkını ve önemini, enflasyonun altında ezilen ücretleri, ek zam taleplerini ve asgari ücret- toplu sözleşme tartışmalarını konuşacak. Etkinlik, 11 Eylül Pazar günü saat 13.00’da Sincan Öğretmenevinde gerçekleşecek. (Ankara/EVRENSEL)

 

 

ÖNCEKİ HABER

TEM'de TIR devrildi otoyolun Edirne istikameti kapandı

SONRAKİ HABER

Bakanlık kendi yönetmeliğini çiğneyerek yurt başvurularını reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa