Petrol İş ve IndustriALL'den ETF işçilerine dayanışma ziyareti

Alacakları için fabrika önünde 48 gündür direnen ETF işçilerine, Petrol İş ve IndustriALL'den yöneticiler dayanışma ziyaretinde bulundu.

08 Eylül 2022 15:35
Paylaş

Alacakları gasp edilen ETF işçilerinin direnişlerinin 48. gününde IndustriALL Küresel Sanayi İşçileri Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan ve Petrol İş Genel başkanı Süleyman Akyüz, Genel Sekreter Salih Akduman, Genel Mali Sekreter Erhan Yakışan, Genel örgütlenme sekreteri Niyazi Recep Ketudağ dayanışma ziyaretinde bulundu. "Yaşasın enternasyonel dayanışma" sloganları atan işçilere seslenen Kemal Özkan, "Burada büyük fabrika yapıldı ama kendi başına mı yapıldı? Burayı ayağa kaldıran insanlar sizler oldunuz. Verimli, kaliteli ürettiniz, para kazandırdınız, hakkınızı almak için sendikalı oldunuz. Öyle bir noktaya geldiniz ki alın terinizi, emeğinizi, hakkınızı gasp ettiler. Biz kabul ettik mi, hayır! Kabul edecek miyiz, hayır! Bu mesajı alması gereken alsın bizim size verecek bir kuruşumuz yok. Biz sizden sadaka istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz emeğimizin karşılığını alın terimizi istiyoruz" dedi.

Süleyman Akyüz de işçilerin direnişini selamlayarak, şöyle seslendi:

"Burada direnmek mücadele etmek kolay değil, biz de bu süreçte Petrol İş olarak yapabileceğimiz bir şey varsa yanınızda olacağız. Yaşadığımız pandemi döneminin bedelini işçi sınıfı ödedi, ardından savaşın akabinde de yaşanan ekonomik krizin bedelini yine işçi sınıfı ödüyor. Üreten, bütün değerleri yaratanlar bizler ama bedel ödeyen yine bizleriz. Sefasını çeken başkaları oluyor. Bunun kabul edilebilir olmadığını hem işverenlere, hem iktidara, hem de tüm dünyaya haykırıyoruz; biz olmazsak siz olmazsınız! Bütün değerleri yaratan biz işçileriz bu yüzden onlara saygı gösterin hakkını verin" diye seslendi.

Her ihtiyaç duyduklarında Petrol iş ve IndustriALL'ın yanlarında olduğunu söyleyen ve teşekkür eden DERİTEKS Genel Başkanı Makum Alagöz ise işçilerin yıllar boyu verdiği emeklerinin, kıdem tazminatlarının, ikramiyelerinin gasp edilmeye çalışıldığını hatırlatarak patron Senem Dikmen'in arabulucu dayatmasını da eleştirdi:  "Arabuluculuk sistemi ile arkadaşlarımızın hak edişlerinin yüzde 50'sini teklif ediyor patron, bununla da kalmıyor tehdit ediyor. Biz 48 gündür bu fabrikanın önünde gece gündüz ayrılmıyoruz, ayrılmayacağız" dedi.

Birlikte oturan ve sohbet eden Petrol İş yöneticileri ve ETF işçileri, DERİTEKS yöneticileri ile IndustriALL Küresel Sanayi İşçileri Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan daha sonrasında direnişteki Pulver Kimya işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kaftancıoğlu: Kapısını çaldığımız her aile çocuğunu hakkı olan okula gönderemediğini söylüyor

SONRAKİ HABER

ETF işçisi Songül Baş: 17 yıllık emeğim var içeride

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa