09 Eylül 2022 00:34

Malatya Valiliğinden Kurtuluş Kilisesi'ne tehdit iddialarıyla ilgili açıklama: 1 kişi gözaltında

Malatya Valiliğinden “kiliseye tehdit” iddialarına ilişkin açıklama yapıldı, “1 kişi gözaltına alındı, kilise yöneticileri için koruma tedbirleri alındı” denildi.

Malatya şehir merkezi

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Malatya Valiliği, Kurtuluş Kilisesi’ne yönelik tehdit iddialarına ilişkin bir şüphelinin gözaltına alındığını, kilise yöneticileri için fiziki ekip ve yakın koruma tedbirlerinin alındığını açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "kiliseye tehdit" iddialarıyla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, "Kurtuluş Kiliseleri Derneği Malatya Şube yöneticilerinin konu ile ilgili müracaatları sonucu, müracaatlarında bahsi geçen T.A, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce gözaltına alınarak Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiştir. Cumhuriyet Savcılığınca ilgili şahıs tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiş ve mahkemece adli kontrol kararı verilmiştir. Ayrıca kilise yöneticileri için fiziki ekip ve yakın koruma tedbirleri alınmıştır” denildi.

İsmail Saymaz yazısında 8 Eylül 2022 tarihli yazısında Kurtuluş Kiliseleri Derneği Malatya Şubesi’nin şüpheli bir kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yazlık sinema merkezi: Sular Yolu

SONRAKİ HABER

Adana’da yazlık sinemalar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa