09 Eylül 2022 14:22

Türkiye Gazeteciler Sendikasından ETF Tekstil işçilerine dayanışma ziyareti

Türkiye Gazeteciler Sendikası yöneticileri ve üyeleri, gasbedilen haklarını almak için 50 gündür mücadele eden ETF Tekstil işçilerini ziyaret etti, direnişlerine güç verdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

50 gündür Tuzla'da bulunan ve DERİTEKS'in örgütlü olduğu ETF Tekstilde haklarını almak için direnen işçilere dayanışma ziyaretinde bulunan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), "Mücadelenizi destekliyoruz" diyerek işçilerle yan yana geldi.

"ETF işçisi yalnız değildir", "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganlarıyla direniş alanında yan yana gelen işçiler ile TGS yönetici ve üyesi gazeteciler sohbet ederek direniş sürecini konuştu.

Ziyarette söz alan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, hakları gasbedilen ETF işçilerinin taleplerinin duyulması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına seslendi ,"Ne mutlu ki size alın terinizin karşılığını patronların kasasına bırakmıyorsunuz, bunun için mücadele ediyorsunuz. İnanıyoruz ki alın terinizin karşılığını alacaksınız ve buradan haklarınızla ayrılacaksınız. Biz de burada Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak elimizden ne geliyorsa, nasıl destek verebiliyorsak yapmaya çalışacağız bundan şüpheniz olmasın. Buradaki direnişi gündemde tutmak üzere üyemiz gazetecilerle görüşmeler yapacağız. Bakanlık sadece işverenleri koruyan bir kurum olmamalı. Esas olarak işçi ile işveren arasındaki ilişkiyi düzenleyen ve zayıf olanın yani işçinin yanında olması gereken bir kurum. Buradan Bakanlığa seslenmek istiyorum, 50 gündür direnen ETF Tekstil işçilerinin gasbedilen haklarının verilmesi için devreye girmesi gerekiyor. Bakan Vedat Bilgin'in bu konuda bizzat sorumluluk alması gerekiyor. Bu ülkedeki kara düzende devam eden çalışma sistemi Bilgin'in de sorumluluğudur çünkü burada patronların kural tanımayan davranışları Çalışma Bakanlığını da tartışmalı hale getirir. O yüzden burada ETF işçileri ve Deriteks Sendikası gibi Bakanlığın da yıllardır emeklerinin karşılığını almak isteyen işçiler için mücadele etmesi gerekiyor. Buradan Bakan Vedat Bilgin'i göreve davet ediyoruz." sözlerini sarf etti.

TGS Genel Başkanı Durmuş, aynı zamanda kolluk kuvvetleri müdahalesi ile işçilerin darbedilmesine ve fabrika içerisindeki malların zorla çıkartılmasına da tepki göstererek İçişleri Bakanlığı'nın da görevinin işverenleri değil işçileri korumak olduğunu söyledi, kolluk kuvvetlerinin sert müdahalelerine tepki gösterdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halkın binasında, halkın festivali

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Bugün 21'inci yüzyılın Türkiye'sinde ekonomik bağımsızlığımız tehlikededir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa