Ehliyetsiz sürücünün öldürdüğü Ezgi Alya Yiğit’in ailesi adalet istedi

Antep'te, ehliyetsiz sürücünün çarpmasıyla hayatını kaybeden Ezgi Alya Yiğit’in ailesi 12 Eylül'de görülecek dava öncesi basın açıklaması yaparak adalet istedi.

10 Eylül 2022 19:46
Paylaş

Antep'te, ehliyetsiz sürücü Osman Sarı’nın çarpmasıyla hayatını kaybeden Ezgi Alya Yiğit’in ailesi 12 Eylül'de görülecek dava için basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Emek ve Demokrasi Güçleri de destek verdi.

Açıklamada konuşan abla Elif Yiğit, suçun örtülmeye çalıştığını ifade etti. Olayın yaşandığı yerde bir çok esnafa kamera kaydının bile sorulmadığını Yiğit, ”Biz bu davada en başta herhangi bir müdahele olmadığını düşünmemize rağmen şu anda kamera kayıtlarının bulunmaması şüphe yaratttı. Biz kendimiz de ayrıca soruşturduk bazı işletmelerin bize kamera kaydı sorulmadı diye beyanları var. Bir kişi iktidar yanlısı diye neden sucu örtülmeye çalışılıyor? Burada bir hayat kaybedilmiş bir can alınmış ve 17 yaşındaki bir kız. Bu bizim kardeşimiz değil,sizin kardeşiniz evladınız da olabilirdi. Adalet denen şey neden bizim ülkemizde sığ bir düşünce yapısı ile işliyor? Biz bunu anlamış değiliz” dedi.

“ACIMIZI YAŞAYAMADIK”

Aile olarak acılarını bile yaşayamadıklarını ve adalet için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyleyen Yiğit, şunları aktardı: ”Bizim 5 aydır uğraşmadığımız şey kalmadı. 1 haftadır burada imza toplamaya çalışıyoruz. Ailesi olarak oturup acımızı yaşamak yerine sürekli bir adalet arayışındayız. Bizim devletimiz vatandaşına neden böyle bir şey yaşatıyor, biz bunu hala anlamış değiliz. 

Bizim şu an elimizden gelen sadece bu. Çünkü biz kardeşimizi kaybettik. Onu geri getirecek bir şey olsa biz her şeyimizi feda ederdik. Ama biz onu geri getiremiyoruz. Şu saatten sonra sadece onu bizden koparan kişiye adalet cezasını versin istiyoruz. Lütfen karar veren merciler elini vicdanına koyarak karar versinler. Pazartesi saat 10.00’da  Çocuk Ağır Ceza Hakimliğinde duruşmamız var. Duyarlı olan herkesi duruşmaya çağırıyoruz. Davanın arkasındayız, Osman Sarı’nın tutuklanmasını talep ediyoruz”

KAZA DEĞİL, CİNAYET!

Açıklamada söz alan dava avukatı Ergin Sözen de şunları söyledi:

”12 Nisan 2022 tarihinde Gaziantep’in Batıkent Mahallesinde gerçekleşen bir cinayet vakası, hukuken kaza olarak belirtilse de, ailesi ve bizler tarafından bir cinayet vakası olarak tanımlanan bir vakadır. Ezgi Yiğit’in katledilmesi nedeniyle bugün Gaziantep Emek ve Demokrasi platformu desteğiyle Yeşilsu parkında toplandık. Ezgi’nin ailesi bu haftanın başından itibaren, burada bir imza kampanyası yürütüyor. Ezgi’nin katili Osman Sarı’nın tutuklanması talebiyle, 12 Eylül 2022 Pazartesi  saat 10:00’da Çocuk Ağır Ceza Hakimliğinde bu dosyanın ilk davası görülecek. Bugün burada Emek ve Demokrasi Planformu bileşenleri Ezgi Yiğit’in ailesine destek için, imza kampanyasına destek için buradalar.” (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Darbe ve toplumsal kriz dönemlerinde Türkiye’de Ermeni ve Yahudi olmak

SONRAKİ HABER

HDP Milletvekili Hüda Kaya'dan ETF işçilerine ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa