10 Eylül 2022 20:28

TKP "2023 Yeniden" buluşmalarının ilkini İstanbul’da gerçekleştirdi

TKP, "2023 Yeniden" sloganıyla Bostancı Kültür Merkezinde etkinlik düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) "2023 Yeniden" sloganıyla üç büyük şehirde yapacağı etkinliklerin ilk ayağı olan İstanbul buluşmasını gerçekleştirdi.

Bostancı Kültür Merkezinde yapılan buluşmaya EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, EMEP İl Başkanı Sema Barbaros, SOL Parti PM üyesi ve İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen’in yanı sıra çok sayıda sisyasi parti temsilcisi, sanatçı ve gazeteci de katıldı.

Hakları gasbedilmek istenen ETF işçilerinin salona girmesi coşkuyu artırdı.

“ETF işçisi yalnız değildir”, “Patronların ensesindeyiz” sloganları atılan etkinliğin açılışında konuşan TKP İstanbul İl Başkanı Doruk İnam, “Biz birlikte olduğumuzda, kol kola girdiğimizde bu karanlığı yırtıp atabileceğimizi biliyoruz. Biz bu ülkeyi hep beraber yeniden kurabileceğimizi biliyoruz. Bu memleketin sahipleri bu ülkeyi yönetebilir, yönetecek de” dedi. Şair Nihat Behram’ın şiir okumasıyla süren etkinlik, sinevizyon gösterimi ile devam etti.

OKUYAN: ÖRGÜTLENİYORUZ, BİR SÖZÜMÜZ VAR

An Vokal, Ercan ve Gökhan Çağıran, Sanatçı Orhan Aydın ve Müzisyen Gülcan Altan'ın sahne aldığı gecede TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan konuştu. 

"Örgütleniyoruz. Bir sözümüz var Türkiye'nin her noktasında eşitlik ve özgürlük bayrağını dalgalandıracağız" diyen Okuyan, şu ifadeleri kullandı:

"Kış ayları yaklaşıyor açlık tartışıyoruz. Türkiye'de açlık var artık. Dünyada herkese yetecek kadar gıda üretiliyor ama açlık var. Toprak büyük gıda tekellerinde gübre öyle tohum uluslarası tekelleri tarafından üretiliyor dağıtım büyük tekellerin elinde burdan ne bekliyorduk ki açlık elbette."

"Okullar açıldı, konut ve barınma sorunu var.  Bütün İstanbulu betona boğdular ama evsiz insanlar var çünkü kan emicilerin elinde. İnsanlar başını sokacak ev bulamıyor. Sonra faturalar. Enerji sermayenin elinde sonra halkın elinde faturalar. Kar hırsı akıl da bırakmıyor, planlama yapamıyorlar. Bizim düzenimizde her şey planlı olacak. Neyin nasıl üretileceği enerji üretimi ve tüketimi planlı hale gelecek."

"TKP artık bugünün yakıcı meselesi haline gelen düzen değişikliğini, temel meselelerde ne yapacağını önümüzdeki haftadan itibaren söylemeye başlıyor. TKP iktidara geldiğinde hemen ne yapacağımızı söyleyeceğiz. Aklınıza gelen her konuda sanayi, Kürt sorunu başka başlıklarla iktidara geldiğimizde ne yapacağımızı açıklayacağız."

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP Milletvekili Hüda Kaya'dan ETF işçilerine ziyaret

SONRAKİ HABER

Mersin'de, boşanma aşamasında olduğu Dilek Karaman'ı öldüren Murat Karaman tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa