12 Eylül 2022 22:38

İzmir’de 12 Eylül darbesinin 42. yıl dönümünde konser düzenlendi

12 Eylül’ün 42. yıl dönümünde Devrimci 78’liler Federasyonu çağrısıyla Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfi Tiyatrosunda konser düzenlendi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

12 Eylül 1980 darbesinin 42. yıl dönümünde Devrimci 78’liler Federasyonu çağrısıyla konser düzenlendi. Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfi Tiyatrosunda düzenlenen etkinlikte İlkay Akkaya, Mazlum Çimen, Hüseyin Turan, Özcan Şenyer, Hilmi Yarayıcı, Geniş Merdiven Orkestra, Murat Mengirkaon, Barış Yıldırım, Latif Tiftikçi ve İbrahim Karaca sahne aldı.

Konser öncesi Devrimci 78’liler Federasyonu ve İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşmalar gerçekleşti.

“12 EYLÜL HALA DEVAM EDİYOR”

Devrimci 78’liler Federasyonu adına konuşan Hamit Mumcu, “12 Eylül’ün faşist generalleri hesap vermeden öldüler. Yargılamalar bir bir düşürüldü. İşkence davaları kapatıldı. Taleplerimizin hepsi reddedildi. Darbe hukukunun işlediği mahkemelerin verdiği kararlar üst mahkemelerce onaylanıp davalar kapatıldı. İşkenceciler devlet kademelerine yönetici olarak atanıp ödüllendirildiler. 12 Eylül faşist darbesinin üzerinden 42 yıl geçmesine rağmen bir hesaplaşma iklimi yaratamadık. 12 Eylül hala devam ediyor. Anayasası ile yargısı ile siyasi partiler kanunu ile tek tip elbiseyle, tutuklamalarla, baskılarla, saldırılarla, katliamlarla devam ediyor. Irkçılık ve gericilik tavan yapmış durumda” dedi.

“BU HESABI KAPATMADIK”

Ülkeede eğitimden sağlığa kültür sanattan çevreye değin birçok soruna değinen Mumcu, kadınların ve öğrencilerin yaşadığı baskıların gittiçe arttığı bir dönemde adalet, demokrasi ve özgürlük taleplerini yeniden haykıracaklarını söyleyen Mumcu, “12 Eylül’ün 42. yılında unutmadık kaldığımız yeri. Son sözümüzü söylemedik daha. Bu hesabı kapatmadık. Devrimcilerin kapatmadığı hiçbir hesap kapanmış sayılmaz” diye konuştu.

Mumcu ayrıca geceye desteğini sunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ve belediye çalışanlarına teşekkür ederken geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren İzmir Kent Konseyi Başkanı ve İzmir Kent Konseyleri Birliği Kurucu Dönem Sekreteri Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı’yı andı. Konuşmaların ardından sanatçılar sahnede yerini aldı.

(İzmir/EVRENSEL)

Reklam