14 Eylül 2022 11:55
Son Güncellenme Tarihi: 14 Eylül 2022 20:11

Sedat Peker'in Beykoz'daki evine silahlı saldırı düzenlendi, 1 kişi yaralandı

Sedat Peker'in Beykoz'daki evine bir araçla gelen kişinin, kapıda bekleyen kişiye kişiye ateş açarak ağır yaraladığı belirtildi. Sedat Peker ise "haberim vardı" dedi.

Ekran görüntüsü: Sedat Peker/YouTube

Paylaş

Suç örgütü liderli Sedat Peker'in Beykoz'daki evine silahlı saldırı düzenlendi. Evdeki görevli saldırıda ağır yaralandı.

Halktv.com.tr'nin haberine göre, Peker'in Beykoz Korusu’nun sınırları içinde yer alan ve 'tek mal varlığım' dediği evine bu sabah silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı, bu sabah 09.30'da gerçekleşti. Evin önüne iki araç geldi. Bir araç uzakta beklerken, yakına gelen aracın camı açıldı. İddiaya göre, eve Sedat Peker’in bilgisi dahilinde geldiğini söyleyen kişi görevlilerin kendisine yaklaşması üzerine arabanın içinden ateş etti. Evdeki görevli Yılmaz Günay’a 3 kurşun isabet etti. Günay, ağır yaralı olarak Beykoz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Evde, Peker'in bilgisi dahilinde 6 kişinin güvenlik amacıyla kaldığı, 3'er kişilik vardiyalarla çalıştıkları öğrenildi.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Saldırıyla ilgili aracı kiralayan ve saldırı sırasında araçta bulunan Ö.Ş. isimli kişinin Sancaktepe'de kullandığı silahla birlikte gözaltına alındığı ifade edildi. 

PEKER'İN DANIŞMANINDAN AÇIKLAMA

Sedat Peker'in danışmanı olarak bilinen Emre Olur ise Twitter hesabından konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Olur şunları kaydetti: "Sn. Reis Sedat Peker’in Beykozdaki evine yapılan silahlı saldırının kamuoyunda büyük tepki oluşturması üzerine süslü sülü’nün polisleri tarafından tansiyonu düşürüp algıyı başka bir yöne çekmek için “Konunun Sedat Peker ile bir ilgisi yok vuran şahısla vurulan şahsın arasındaki alacak verecek meselesi” diye gazetecilere bilgi veriliyor. Bu tamamen yalandır"

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Sedat Peker'in evine yapılan silahlı saldırı hakkındaki açıklamasında "Kırmızı bültenle aranan S.P.'nin elebaşılığını yaptığı örgütün üyelerinden Ö.Ş.'nin daha önceden tanıdığı diğer örgüt üyesi Y.G. isimli şahsı alacak verecek meselesi yüzünden vurduğu tespit edilmiş, örgüt üyesi Ö.Ş. Sancaktepe'de olayda kullandığı silahla birlikte yakalanmıştır. Olay sırasında Y.G.'ye ateş ederek kaçtığı sırada, şüpheli Ö.Ş.'ye ateş eden O.Ş. ve Y.Ş. isimli şahıslar da silahlarıyla birlikte yakalanmıştır. Tahkikat çok yönlü olarak devam etmektedir." denildi.

Geçen yılın mayıs ayından bu yana sosyal medya hesaplarından mafya-siyaset-sermaye ilişkileri hakkında iddialarda bulunan Sedat Peker’in İstanbul Beykoz’daki evi, Milli Parklar ve Bahçeler'e devredilmişti.

Saldırının Peker'e yönelik "suikast timi" iddialarının ardından gözdağı verme ve Peker'i susturma amacıyla yapıldığı değerlendiriliyor.

SEDAT PEKER: HABERİM VARDI

İsmail Saymaz'a konuşan Sedat Peker'in yakın çevresinin aktardığına göre Peker, saldırıyla ilgili “Aptal düşmanlar maalesef insanın zekasını köreltiyor” dedi.

Sedat Peker’in daha önceden bilgisi olduğunu iddia eden yakın çevresi “Hatta Dubai'ye yollanan kişilere (suikast timi) başka isimlere pasaport çıkarıldı. Kişilerin isimleri başka fakat sahte isimlere gerçek pasaport çıkarıldı. Bu kişilerin görevi suikasti yapmak değil suikastle ilgili grupları koordine etmek” dedi.

Habere göre sahte isimle çıkarılan pasaportların gerçek sahiplerinin bilgisi de Sedat Peker’de vardı.

Peker adına konuşanlar şunları söyledi: “Buradan anlıyoruz ki, hükümeti sarsan bu suç dosyalarını ifşa ederken güvenlikle ilgili de bilgi sahibi. Hesaplarını ona göre yapıyor.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cengiz Holding, Kaz Dağı'nda altın madeni için yeni ÇED başvurusu yaptı

SONRAKİ HABER

Emek Partisi: Devasa barınma sorununa rantçı projeler merhem olmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa