14 Eylül 2022 18:20

Erdoğan yurt kapasitelerini eleştirenleri "provokatörlükle" suçladı

Erdoğan, Bakanlığın yurt açılışı töreninde yaptığı açıklamada yurt ücretlerinde bu yıl artış yapılmayacağını söyledi. Yurt kapasitelerini eleştirenleri "provokatörlükle" suçladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Yurt ücretlerinde artış yapılmayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yılbaşında kredi, burs ve beslenme yardımı rakamlarını günün ihtiyaçlarına göre yeniden belirleyeceğiz." dedi. Erdoğan, "Önümüzdeki yıldan itibaren öğrenim kredisi alanlar sadece kredi miktarını geri ödeyecek." diye konuştu. Erdoğan, Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmaya ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'in kurtuluşunun yıl dönümünde yaptığı açıklamalarına dair de konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 105 Yeni GSB Yurt Binası resmi açılış töreninden konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"BU TUTUMUN ERMENİSTAN İÇİN SONUÇLARI OLACAKTIR"

"Kardeşim Aliyev olmak üzere tüm Azerbaycan halkına baş sağlığı diliyorum. Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu tüm dünya bilmeli. İmzalanan anlaşmanın şartlarını yerine getirmediği gibi sürekli saldırgan tavır sergileyen Ermenistan tarafı için bu tutumun elbette sonuçları olacaktır."

YURT KAPASİTELERİNİ ELEŞTİRENLERİ "PROVOKATÖRLÜKLE" SUÇLADI

"Gençler, bugün Türkiye yurtlar ve üniversite öğrencilere tanınan fırsatlar bakımından dünyanın en iyi ülkeleri arasında yer alıyor. Konfor, çalışma alanları, spor sahaları, güvenlik, temizlik, ücretsiz internetle öğrencilerimiz için birer yaşam merkezi haline gelmiştir."

"Kendini sosyal devlet addeden pek çok Avrupa ülkesinde böyle bir altyapı yoktur. Bu gerçeği uluslararası kuruluşların bilimsel çalışmaları da ortaya koyuyor. Türkiye'nin yurt kapasitesi İspanya, Hollanda, Almanya ve Fransa'nın toplamından daha fazladır."

"Kim yurt kapasitesi üzerinden bizi eleştiriyorsa ya cahildir ya da provokatördür."

"İlk yerleştirmede yüzde 80'lik rekor karşılama oranıyla tarihimizin en yüksek yerleştirilmesi seviyesine ulaşılmıştır. 41 merkezimizde başvuran her öğrenci yerleştirilmiştir. Salgın döneminde yurt ücretlerinde herhangi artışa gitmedik. Aylık 250 lira ile 450 lira arasında değişen yurt ücretlerinde bu yıl da değişiklik yapılmayacağının müjdesini paylaşmak istiyorum."

"Yılbaşında kredi, burs ve beslenme yardımı rakamlarını günün ihtiyaçlarına göre yeniden belirleyeceğiz."

"Önümüzdeki yıldan itibaren kredi ödemesi başlayacak öğrencilerimiz de sadece aldıkları kredi rakamı kadar geri ödeme yapacaklar."

TUNÇ SOYER'İ HEDEF ALDI

"İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'in kurtuluş yıldönümünde yaptığı açıklama) İzmir'de belediye başkanı çıkıyor, Osmanlı'ya hakaret ediyor. Be haddini bilmez, be ahlaksız! İzmir'i sen sel afetlerinden kurtaramıyorsun. İzmir'i pislikten, lağım sularından kurtaramıyorsun. İzmir'i, Körfez'i o pis kokulardan kurtaramıyorsun. Acaba diktiğin ne var? Dikili taşın ne onu söyle?"

"Sen Osmanlı'ya hakaret edebilecek hadde ne zaman ulaştın, hadsiz. Bunun babası da aynıydı, kendisi de aynı. Ama bu millet, bu gençlik inanıyorum ki ilk seçimlerde bunlara haddini bildirecektir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kendisini savunmak isterken eşini öldüren 76 yaşındaki Mevlüde Akgün hakkında 24 yıla kadar hapis istemi

SONRAKİ HABER

Antep'te pamuk fabrikasında yangın; 1 itfaiyeci yaşamını yitirdi, 9 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa