15 Eylül 2022 18:13

Şaroğlu'ndan "sosyal konutlara" Dersim hatırlatması: 2019'daki projenin temeli hala atılmadı

CHP Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu, iktidarın "sosyal konut projesi" ile ilgili önergesinde Dersim'e yapılacağı duyurulan 329 konut projesinin 2019'dan beri temelinin atılmamasını sordu.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşılan, sosyal konut projesine dair Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle soru önergesi verdi.

Şaroğlu önergesinde Dersim Merkez’de 200, Mazgirt ilçesinde 50 ve Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar Beldesinde 79 olmak üzere toplamda 329 konut projesinin inşa edileceğinin daha önce açıklandığını ancak kura çekimi gerçekleştirilip hak sahipleri belirlenmesine rağmen halihazırda konutların yapımı için herhangi bir girişimde bulunulmadığını hatırlatarak bu durumun büyük bir mağduriyet yarattığını söyledi.

2019 yılında Dersim'deki yurttaşlar için açıklanan 329 konutluk projesinin ne ihalesinin yapıldığını, ne inşaat alanı belirlendiğini ne de temelinin atıldığını söyleyen Şaroğlu şu soruları sordu:

  • Yeni bir projeyi nasıl gerçekleştireceksiniz?
  • Açıkladığınız proje ne kadar gerçekçidir?
  • Tunceli'deki yurttaşların mağduriyeti neden giderilmemiştir?
  • Böylesi bir mağduriyet ortada iken yeni bir konut projesi açıklanmasındaki amaç nedir?
  • Tunceli’deki yurttaşlara 2019 yılında verilen 329 konut projesi sözü neden yerine getirilmemiştir? Sosyal konut projelerinin aradan geçen süreye rağmen hak sahiplerine teslim edilmemesinin gerçek sebebi nedir? (Dersim/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Marlboro’da taşeron işçilerden kadrolulara çağrı: Sendikada örgütlenelim

SONRAKİ HABER

Suat Toktaş, Halk TV'deki genel yayın yönetmenliği görevinden ayrıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa