20 Eylül 2022 19:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu’nda konuştu: Yunanistan Ege'yi mülteci mezarlığına çevirdi

BM Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Erdoğan, "Yunanistan iş birliği çağrımıza kulak vermeli" dedi.

Fotoğraf: Tayfun Coşkun / AA

Paylaş

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu’nda konuştu.

Suriye’deki gelişmelerle ilgili konuşan Erdoğan, “Suriye'de halkın meşru beklentileri doğrultusunda kalıcı çözüm bulunması gerekiyor. Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine gönüllü, güvenli ve onurlu bir şekilde dönmeleri için üzerimize düşeni samimiyetle yapıyoruz.

Suriye'nin çeşitli bölgelerinde 100 bin briket ev inşa ediyoruz. Bunların önemli bölümünü tamamlayıp teslim ettik. Ayrıca yaklaşık 1 milyon Suriyelinin topraklarına dönmesini sağlayacak 200 bin konut inşası için hazırlıklara başladık.

Güvenli bölgelerde inşa edilecek bu projenin hayata geçirilmesi için uluslararası toplumun desteğine ihtiyaç vardır. Herkesin gerekli çabayı göstermesini, dayanışma sergilemesini bekliyoruz. Mülteci krizi kendilerine daha iyi gelecek aramak için yola çıkan masumların botlarını batırıp onları ölüme terk etmekle, sınırlara duvarlar örmekle, insanları kamplara doldurmakla çözülemez” dedi.

"YUNANİSTAN EGE'Yİ MÜLTECİ MEZARLIĞINA ÇEVİRMEKTEDİR"

“Yunanistan'ın Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de göçmenlere yönelik zulümlerin giderek arttığını görüyoruz. Türkiye olarak biz yeni Aylan bebeklerin cesetleri kıyalara vurmasın diye çırpınırken, Yunanistan hukuksuz, pervasız geri itmeleriyle Ege'yi mülteci mezarlığına çevirmektedir” diyen Erdoğan “Avrupa'nın ve BM kurumlarının insanlığa karşı suç teşkil eden acımasızlıklara artık dur demesinin vakti çoktan gelmiştir” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN, KKTC’NİN TANINMASINI İSTEDİ

Erdoğan, “Uluslararası toplumun, BM prensipleriyle çelişir şekilde ambargolarla dünyadan koparılmaya çalışılan Kıbrıs Türklerine yönelik zulme son vermeye ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'ni tanımaya davet ediyoruz” dedi.

YUNANİSTAN’I ŞİKAYET ETTİ

“Yunanistan'ın insanlık dışı geri itmeler ve Müslüman azınlığa ayrımcı ve baskıcı politikalar izlemektedir” diyen Erdoğan, “Temennimiz Yunanistan'ın sorunlu faaliyetlerine son verilmesi, AB'nin de yapılan insanlık dışı uygulamalara sırtını dönmeyi bırakmasıdır. Ortaya çıkan her yeni meydan okuma Türkiye'nin AB ile işbirliğinin değerini bir kez daha açıkça ortaya koymaktadır. Gerek diplomasi hamlelerimiz, askeri kabiliyetimizle Avrupa Atlantik bölgesinin güvenliğine katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"Biz dur demezsek, vergide adaletsizlik sürer"

SONRAKİ HABER

Norveç’te enerji politikaları protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa