21 Eylül 2022 14:17

İzmir Tramvay’da bir güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi: Kaza değil, iş cinayeti

İzmir’in Konak ilçesindeki Tramvay Köprü durağında güvenlik görevlisi olarak çalışan Hülya Onaylı duraktan tuvalete girmek için ayrıldığı sırada araç çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: Genel-İş İzmir 9 No’lu Şube

Paylaş

İzmir’in Konak ilçesindeki Tramvay Köprü durağında güvenlik görevlisi olarak çalışan Hülya Onaylı dün akşam görevi başındayken duraktan tuvalete girmek için ayrıldığı sırada araç çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

İşyerinde örgütlü olan Genel-İş İzmir 9 No'lu Şube, Hülya Onaylı’yı anmak ve yaşanan iş cinayetine tepki göstermek için bu sabah Konak İskele Tramvay durağında basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan Genel-İş İzmir 9 No’lu Şube Başkanı Sedat Kenar, “İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tramvay biriminde çalışan mesai arkadaşımız canımız Hülya Onaylı’уı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Öncelikle üstüne basarak söylüyorum ki bu bir iş kazası değil, iş cinayetidir” dedi.

“TUVALET TALEPLERİMİZ KARŞILANMADI”

Duraklarda güvenlik işçilerinin insani ihtiyaçlarını giderebilecek alanlarının olmadığını hatırlatan Kenar, “Milyonlar harcanarak hayata geçirilen raylı sistemlerin inşa sürecinde her şey düşünülmüşken duraklarda görev alacak güvenlik emekçisinin en doğal insani yaşam ihtiyacını giderebilmesi için gerekli şartlar sağlanmamıştır. İdareye tuvalet vb. ihtiyaçlar için taleplerde bulunmamıza rağmen böylesi sonuçların yaşanmaması için defalarca uyarılarda bulunmamıza rağmen sorunlarımızın çözümü noktasında hiçbir adım atılmadığını bildirmek istiyoruz” diye konuştu.

“GEREKLİ TEDBİR VE ÖNLEMLER İŞVEREN TARAFINDAN ALINMALI

Tramvay duraklarında lavabolar bulunmadığı için işçilerin en yakındaki kafe, cami, benzin istasyonu gibi yerlere gitmek zorunda kaldığını anlatan Kenar, “Dün 21.45 sularında tam da az önce bahsi geçen konu öznelinde Hülya arkadaşımızı lavabo ihtiyacını gidermek için duraktan ayrıldığı esnada elim bir iş cinayetine kurban vermiş bulunmaktayız. Bu menfur olayın adli ve idari yönden sonuna kadar takipçisi olacağız. Bir daha bu tür iş cinayetlerinin yaşanmaması, güvenlik koşullarının ve insani yaşam şartlarının sağlanması için gerekli tüm tedbir ve önlemlerin işveren tarafından alınması noktasında bu olayın takipçisi olacağız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflandığı suçlamasıyla açılan davada beraat kararı

SONRAKİ HABER

İstanbul'da kadınlar Mahsa Amini için İran Başkonsolosluğu önünde toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa