22 Eylül 2022 19:20

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri arkalarını 423'üncü kez rektörlük binasına döndü

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi "Kabul etmiyoruz vazgeçmiyoruz" diyerek arkalarını 423. kez rektörlük binasına döndüler.

Fotoğraf: Emre Uğur

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesinde direnişin 90. haftası devam ediyor.

Direnişin 627. günü Naci İnci’nin ilgili kurullarının hiçbiri muhatap alınmadan, kurum iradesi hiçe sayılarak şeffaf olmayan bir şekilde Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanmasının üç yüz doksan ikinci, 30 Temmuz 2021 günü gerçekleştirilen destek oylamasında akademisyenlerin yüzde 95 oranında rektör adaylığına karşı olduğu açıklanan İnci’nin Matematik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Mohan Ravichandran’ı hiçbir gerekçe göstermeden dönem ortasında görevden almasının üç yüz onbirinci, Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü Öğretim Görevlisi Can Candan’ı ikinci kez görevden almasının altmış dokuzuncu, Candan’ın İnci’nin talimatıyla tekrar kampüse alınmayışının ise otuz sekizinci günü.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi bugün de 12:15’te #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 423. kez rektörlük binasına döndüler.

Akademisyenler nöbet boyunca ellerinde “Kabul Etmiyoruz” ve “Vazgeçmiyoruz” yazan dövizler ve üzerlerinde #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz” yazan Can Candan ve Özcan Vardar fotoğrafları taşıdılar. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İşçinin cenazesi kaldırılmadan çalışma devam etti

SONRAKİ HABER

Bütçe hakkı gereği Muhasebat Genel Müdürlüğü web sayfası yeniden düzenlenmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa