24 Eylül 2022 18:20

Çiçek ailesinden çocuklarının akıbeti için açıklama: Can güvenliğinden endişe ediyoruz

Çocuklarının MİT tarafından yakalandığı haberlerinin servis edildiğini belirten Çiçek ailesi, çocuklarının can güvenliğinden endişe ettiklerini belirterek İHD'ye başvurdu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Basın ve medya kuruluşlarında önceki gün HPG’li oldukları söylenen Atilla Çiçek’in ve Hüseyin Yıldırım’ın MİT tarafından yakalanarak Türkiye'ye getirildiği haberleri yer aldı. Aradan geçen iki güne rağmen çocuklarının nerede oldukları bilgisine ulaşamadıklarını belirten Çiçek ailes,i İnsan Hakları Derneği (İHD) Dersim Şubesine başvuruda bulundu. Başvuru sonrası basın açıklaması yapıldı. Açıklamada konuşan İHD Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, bütün yetkililerden Atilla Çiçek’in ve Hüseyin Yıldırım’ın nereden tutulduğuna dair aileye bilgi verilmesi çağrısını yaparken, anne Emine Çiçek “Çocuğumun can güvenliğinden endişe ediyorum” dedi.

"BİLGİ VERİLMESİ ÇAĞRISINI YAPIYORUZ"

Hem basında, hem de sosyal medyada Atilla Çiçek ve Yusuf Yıldırım’ın yakalandığına dair gelen bilgiler üzerine Çiçek ailesinin İHD’ye başvurduğunu söyleyen İHD Dersim Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, iki günden beridir medyada haberler yer almasına rağmen ailenin çocuklarından haber alamadıklarını söyledi. İnsanların, kendi çocuklarını merak etmek gibi bir hakkı olduğunu söyleyen Solmaz “Yetkili mercilere, Cumhuriyet Başsavcılığına, İHD’ye, Dersim Barosu’na çeşitli yerlere başvurarak çocuklarının akıbeti hakkında bilgi almak istemişler ancak şimdiye kadar herhangi bir bilgi yok. Aile de ister istemez çocuklarının can güvenlikleri hakkında endişe etmektedirler. Biz de buradan çağrı yapıyoruz. Kanunen 24 saat geçtikten sonra ailesinin bilgilendirilmesi gerekir. En azından nerede tutulduklarının söylenmesi gerekir. Bu konuda bir bilgi olmadığı için çocuğunun can güvenliğinin endişesini taşıyor aile. Biz de İHD olarak bütün yetkililerden Atilla Çiçek’in ve Hüseyin Yıldırım’ın nereden tutulduğuna dair bilgi verilmesi çağrısını yapıyoruz” diye konuştu.  

"ÇOCUĞUMUN CAN GÜVENLİĞİNDEN ENDİŞE EDİYORUM"

Atilla Çiçek’in annesi Emine Çiçek, çocuğunun yurt dışında olduğunu bildiğini ancak haberlerde sınırdan geçerken yakalandığını öğrendiğini söyleyerek şöyle devam etti: “Gece saat 10’da ben emniyet müdürlüğüne gittim haberimiz yok diyorlar. Milletvekillerini aradık, onlar da ulaşmaya çalışmışlar onlara da haberimiz yok diyorlar. Peki bir anneyim, ben bu çocuğumun, nerede olduğunu, kimin elinde olduğunu kimlerin yakaladığını nereden öğreneceğim? Bana bilgi vermiyorlar. Benim çocuğum eğer suçluysa, kanunlar önünde yargılansın. Ben çocuğumun can güvenliğinden endişe ediyorum. Ben bir anneyim, beni anlasınlar. Yetkililere sesleniyorum. Cezası varsa, suçu varsa yargılansın. Benim çocuğum nerede, beni bilgilendirsinler, çocuğumu bana göstersinler. Sosyal devlet diyorlar, sosyal devlet insanın evladını gizler mi bu şekilde?​” (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bu ittifakın farkı: Direne direne kazanacağız!

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen yurdun dört bir yanında eylemde: Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal edilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa