25 Eylül 2022 14:27

Ayvalık'ta Mahsa Amini eylemi: Hayatları, hakları için direnen kadınlara selam olsun

Ayvalık Kadın İnisiyatifi, İran'da ahlak polisi tarafından katledilen Mahsa Amini için eylem düzenledi, "Hayatları, hakları, yaşam tarzları için direnen tüm kadınlara selam olsun" dedi.

Ayvalık'ta Mahsa Amini eylemi: Hayatları, hakları için direnen kadınlara selam olsun

Fotoğraf: Evrensel

Ayvalık Kadın İnisiyatifi, İran'da ahlak polisi tarafından saçı göründüğü gerekçesiyle gözaltına alınıp işkenceyle katledilen Masha Amini için Cumhuriyet Meydanı'nda kitlesel bir basın açıklaması düzenledi.

Eylemde Amini için direnen İran halkı ve kadınlarına destek mesajları verildi, İran hükümeti ve polisini kınandı.

Ayvalık Kadın İnisiyatifi

Fotoğraf: Evrensel

Basın açıklamasını okuyan Nebahat Gülhan "Dünyanın her yerinde erkek egemen sisteme ve devlet şiddetine karşı mücadele eden kadınlar, annesinin Jina diye seslendiği Mahsa Amini’nin katledilmesine karşı başta İran olmak üzere sokaklara döküldü. Hayatları, hakları, yaşam tarzları için direnen tüm kadınlara selam olsun" dedi.

İran rejimini ve kadınların yaşam tarzlarına müdahale eden ahlak polisi gibi kurumları protesto eden gösterilerin günlerdir sürdüğünün altını çizen Gülhan, "Mahsa Amini’nin cenaze töreninde kadınlar toplu halde başörtülerini çıkarıp ateşe vererek mücadelelerini yeni bir boyuta taşıdılar. İktidarlarının giderek sarsıldığını gören rejim ve onun polisi, kadınlara ve mücadelelerine saldırarak kadınları yıldırmaya ve sindirmeye çalışıyor. Ancak 'Jin, jiyan, azadi' sloganlarıyla sokaktan geri adım atmayarak yaşamları pahasına dinci faşizme karşı mücadele eden kadınların direnişi engellenemeyecek" diye konuştu.

İran rejiminin halka saldırdığını söyleyen Gülhan, "Onlarca kişi öldürüldü, yaralandı, tutuklandı. Mahsa Amini'nin hastaneye kaldırıldığına dair haberi yapan gazeteci Nilufar Hamidi tutuklandı. Biz kadınların içi yanıyor, öfkesi, isyanı büyüyor. Hukuk bittiyse direniş haktır" dedi. (Balıkesir/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

101 milyarlık gasp

101 milyarlık gasp

Enflasyonla mücadele adı altında uygulanan Erdoğan-Şimşek programı, enflasyonu düşürmüyor ama ücret ve maaşları acımasızca ezmeye devam ediyor. DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı. “Enflasyonun nedeni ücret zamları” yalanının foyası da açığa çıktı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı.

Evrensel'i Takip Et