26 Eylül 2022 15:49

Emek Partisi'den Ece Seramik işçisine ziyaret

Emek Partisi Zonguldak İl Örgütü grevdeki Çaycuma Ece Seramik işçilerini ziyaret etti, "İnsanca yaşayacak bir ücretin yanı sıra iş güvenliği talebinin destekçisi olmaya devam edeceğiz."

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Zonguldak İl Örgütü grevdeki Petrol-İş Sendikası üyesi Çaycuma Ece Seramik işçilerini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Emek Partisi Zonguldak İl Başkanı Ateş Türeli, başından beri Ece Seramik grevini takip ettiklerini söyleyerek, "Ece Seramik işçisine dayanışma duygularımızı iletiyoruz. Günümüz koşullarında asgari ücretle geçinmek mümkün değil. Burada çalışan işçi arkadaşların kıdem ortalaması 15 yıl ve asgari ücretle çalışıyor. Bu kabul edilemez. Ece Seramik işçisinin insanca yaşayacak bir ücretin yanı sıra iş güvenliği talebinin destekçisi olmaya, yanlarında olmaya devam edeceğiz. Ücretlerin artırılması için birçok kentte grevler, direnişler var. Petrol-İş üyesi Düzce ve Manisa Standart Profil işçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı ve ücretlerde artış sağlandı. Birlik olunduğunda, kararlı bir mücadele yürütüldüğünde Ece Seramik grevi de başarıyla sonuçlanacaktır.  Başta GMİS ve Selüloz-İş olmak üzere tüm sendikaları ve emek örgütlerini Ece Seramik işçisiyle sınıf dayanışmasını daha da yükseltmeye davet ediyoruz" dedi.

Emek Partisi Zonguldak İl Örgütünün dayanışma ziyaretinde bulunmasının kendilerine moral verdiğini belirten Ece Seramik işçileri, "Grevimiz 62. gününde. İktidar ve ana muhalefet partileri yanımıza gelmediler. Seçimde oy istiyorlar sadece. Bizler emeğimizin peşindeyiz. Okulların açılmasıyla birlikte yaşam bizim için daha da zorlaştı. Çocuklarımızın servis ücretleri, kırtasiye masrafları çok fazla. Önümüz kış. Masraflar daha artacak. Patronu toplu sözleşme masasına davet ediyoruz" dediler. (Zonguldak/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Lübnan'da banka hesapları dondurulan yurttaşlar Meclis önünde eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Ölüm oranının en yüksek olduğu toplama kampı: Natzweiler-Struthof

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa