26 Eylül 2022 16:08

Boğaziçi akademisyenleri 425. kez arkalarını rektörlük binasına döndü

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, direnişin 91'inci haftasında arkalarını 425. kez rektörlük binasına döndüler.

Fotoğraf: Ali Aktaş

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesinde AKP'li Cumhurbaşkanın kayyum rektör olarak Melih Bulu'yu ataması ile başlayan direniş, 91'inci haftada devam ediyor. Boğaziçi akademisyenleri, arkalarını 425. kez rektörlük binasına döndüler.

Melih Bulu'nun ardından Naci İnci’nin ilgili kurullarının hiçbiri muhatap alınmadan, kurum iradesi hiçe sayılarak şeffaf olmayan bir şekilde Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının üç yüz doksan altıncı, 30 Temmuz 2021 günü gerçekleştirilen destek oylamasında akademisyenlerin yüzde 95 oranında rektör adaylığına karşı olduğu açıklanan İnci’nin Matematik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Mohan Ravichandran’ı hiçbir gerekçe göstermeden dönem ortasında görevden almasının üç yüz on beşinci, Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü Öğretim Görevlisi Can Candan’ı ikinci kez görevden almasının yetmiş üçüncü, Candan’ın İnci’nin talimatıyla tekrar kampüse alınmayışının ise kırk ikinci günü.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi bugün de 12:15’te #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 425. kez rektörlük binasına döndüler.

Akademisyenler nöbet boyunca ellerinde “Özerk, Özgür, Demokratik Üniversite”, “Kabul Etmiyoruz” ve “Vazgeçmiyoruz” yazan dövizler ve üzerlerinde #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz” yazan Can Candan fotoğrafları taşıdılar. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ölüm oranının en yüksek olduğu toplama kampı: Natzweiler-Struthof

SONRAKİ HABER

Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri fırtına sebebiyle iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa